Voorpagina Maatschappelijk

Het Boerka-bedrog

Ik vraag me af hoe ze op zo’n origineel idee kwamen. Een verslaggever van 101tv (digitale kanaal van BNN en publieke omroep) test de behulpzaamheid en vooroordelen van Amsterdammers als de dame een zakje sinaasappelen op straat laat vallen. Eerst in haar ‘normale’ kleding en daarna in een boerka. Uit het filmpje blijkt dat ze geen hulp krijgt in een boerka en wel in de normale kleding. Dat is toevallig net het resultaat waar de makers op hadden gehoopt.

Alhoewel, het resultaat en de werkelijkheid dat men een beetje manipuleert. Want het zou natuurlijk schokkend zijn als zou blijken dat Amsterdammers zelfs een mevrouw in boerka zouden helpen. Gelukkig laten de Amsterdammers zich niet piepelen. Want een cameraman van AT5 nam de reportage op en zag dat de vrouw in boerka wel degelijk werd geholpen. Sterker nog, de programmamaker van 101tv hield zelf mensen tegen die de vrouw wilden helpen. Ronduit schandalig.

Zie hier de manipulatie en de ontmaskering:

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van