Voorpagina Fatwa

Fatwa: Schrappen dat verbod op godslastering(?)!

De welbekende discussie over godslastering is terug van weggeweest. Het verbod op godslastering moet geschrapt worden uit het wetboek. Dat is een conclusie van de Tweede Kamer na een overleg gisteren. Het SP voorstel wordt gesteund door een meerderheid van PvdA, SP, VVD, GroenLinks en D66, die het liefst per direct van wetsartikel 147 af willen. CDA, ChristenUnie en SGP zijn tegen het voorstel.

Jan de Wit, SP-Kamerlid: “Voor de wet is iedereen gelijk.”

Sybrand van Haersma Buma, CDA-Kamerlid: "Het artikel is overbodig, zo wordt vaak geredeneerd, omdat belediging al strafbaar is, maar dat is onjuist. Het punt is dat het beledigen van God niet onder een ander wetsartikel valt."

Wel of niet schrappen… wat vind jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!