Voorpagina Fatwa

Fatwa: Geloof achter de voordeur

VVD een anti-religieuze partij? Onterecht, vindt Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD. Maar het geloof is iets voor jou en dat houd je achter de voordeur, zo zegt hij in een interview met Trouw. “In het publieke domein is de Grondwet het belangrijkste, achter je voordeur mag God dat zijn.” Het ontstaan van een joods-christelijk-islamitische traditie ziet Rutte ook nooit gebeuren in Nederland. “Die uitspraak klopte dus ook niet. Absurd.”

Is het echt zo dat het geloof ophoudt bij de voordeur of speelt het een grotere rol in het alledaagse leven van gelovigen. Houd jij je religie achter de voordeur?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!