Voorpagina Fatwa

Fatwa: Pamflet = niet koosjer/halal

‘Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme’, waren de woorden van tv-producent en Een Ander Joods Geluid-lid Harry de Winter. Eens uitproberen of dat ook zo is moet een demonstrant gedacht hebben tijdens de demonstratie van Nederland Bekent Kleur van afgelopen zaterdag.

De 48-jarige man deelde pamfletten uit waarbij hij bepaalde uitspraken van Wilders over moslims heeft vervangen door het woord ‘joden’: De man werd opgepakt wegens discriminatie van joden. Voor Nederland Bekent Kleur reden genoeg om ook Wilders & co op te pakken.

Hoe ver kan/mag je gaan? Waar houdt de vrijheid op om dat soort dingen te zeggen? Meten we met dubbele maten? Uw oordeel…

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!