Voorpagina Algemeen

And the ECHO award goes to…

Met alle trots mag ik u vermelden dat onze enige echte Wij Blijven Hier-collega Faisal Mirza afgelopen woensdag de ECHO Bèta Techniek Award in de wacht heeft gesleept! Hij mocht de award ontvangen uit de handen van niemand minder dan minister Ronald Plasterk. De award maakt deel uit van de jaarlijkse ECHO Awards, die wordt uitgereikt aan allochtoon toptalent. Dit jaar zijn de awards voor de achtste keer uitgereikt.

Waarom Faisal wel en jij niet? Naast het feit dat Faisal graag naar Bert & Ernie kijkt (schrijft hij zelf!) is hij op maatschappelijk vlak ook zeer actief. De informaticastudent is één van de oprichters van studentenvereniging Mashriq, hij is de founding father van Wij Blijven Hier en hij heeft als tutor binnen het Talentontwikkeling project bijgedragen aan het studiesucces van medestudenten door als rolmodel op te treden. Reden genoeg voor de Haagse Hogeschool om hem voor te dragen voor de award. Een goede keus, zo blijkt nu!

Faisal houdt er naast de eer ook nog een reisje naar Californië aan over. Hij gaat samen met de andere winnaars een summer course volgen aan de University of California in Los Angeles (UCLA).

Natuurlijk is hij erg blij met zijn welverdiende award. “Ik ben er ontzettend blij mee!”, aldus Faisal enthousaist aan de telefoon. Ja Faisal, wij zijn ook erg blij voor jou. Well done! Nog een kort berichtje van hem aan PvdA-Kamerlid John Leerdam die voorzitter is van de jury: “John, je bent een toffe, inspirerende man en de brillen van je staan je prachtig!”

Bij deze eis vraag ik de Hogeschool Utrecht om me volgend jaar ook te nomineren voor de ECHO Awards.

Alle winnaars nog eens op een rij:

• Winnares ECHO Award HBO: Beri Shalmashi
Studeert scenario aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

• Winnares ECHO Award WO: Hanane Ouna
Studeert Technische Bestuurskunde aan de TU Delft.

• Winnaar Bèta Techniek Award HBO: Faisal Mirza
Studeert Informatica aan de Haagse Hogeschool.

• Winnaar Bèta Techniek Award WO: Apo Cihangir
Studeert Wiskunde (exacte wetenschappen) aan de Universiteit van Amsterdam.

• Winnaar Teaching for Excellence Award: Ouafa Mhaoui
Volgt de lerarenopleiding Engels aan de Fontys Hogescholen.

• Winnaar Foundation Beurs: Mahjouba Rkhaoui
Studeert Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen.

• Winnaar aanmoedigingsprijs: Zohra Moallemzadeh
Zij studeert Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam

(Nou Faisal, na zoveel lof en een mega positief stukje verwacht ik wel een XXL taart van je om het te vieren met de redactie! :P)