Voorpagina Politiek

Poltiek 2.0: Veel problemen, geen oplossingen

Problemen, problemen en nog eens problemen. Onder andere het voortbestaan van Sinterklaas staat op het spel. En ook ‘de Nederlandse cultuur’ loopt gevaar. En dat kan natuurlijk niet! Alhoewel ik niet snap waarom ze zo trots is op Nederland als ze het ziet als een poel van verderf, heb ik wel bewondering voor haar vermogen om zó véél problemen op te sommen in een tijd waarin het eigenlijk gewoon goed gaat met Nederland.

Het schijnt zelfs dat ‘Nederlanders’ zich steeds meer moeten aanpassen aan ‘nieuwe culturen’.

Waarschijnlijk heb ik hier iets gemist, want ik kan niet zo snel op iets komen waarbij ‘Nederlanders’ zich hebben moeten aanpassen. Trouwens, hoor ik zelf in de categorie ‘Nederlanders’ of de categorie ‘nieuwe culturen’?

Het is tegenwoordig wel dringen geblazen aan de rechterzijde, zeker nu ook de linkse partijen de laatste jaren een stap naar rechts hebben gezet. Maar ook voor Rita is er natuurlijk een plek. Er zullen vast verschillen zijn tussen bijvoorbeeld Rita en Wilders, maar eigenlijk hadden ze net zo goed broer en zus kunnen zijn.

Pim, Wilders en Verdonk, allemaal profileerden/profileren ze zich als politici ‘met ballen’. Ze durven te zeggen wat ze denken en doen wat ze zeggen (begint best cliché te worden), maar het is feitelijk niets meer dan een one-man show. We hebben het met Pim gezien; zonder hem pleurde zijn partij als een kaartenhuis in elkaar. Ook het PVV stelt zonder Wilders bitter weinig voor en zullen ze niet verder komen dan de oorzaak van het fileprobleem en de problemen in de zorg aan moslims te koppelen.

Rita gaat het anders doen. Geen partij, maar een beweging. Geen politici uit Den Haag, maar kandidaten ‘uit het land’. Geen Tweede Kamer, maar een halve kamer. Niet stemmen, maar mailen. Geen politiek, maar show.

Nu zij alle problemen voor ons even op een rijtje heeft gezet, zit haar werk er voorlopig op. Nu is het onze beurt. Wij, burgers van dit prachtige land, krijgen het voor het zeggen. We mogen onze ideeën, plannen en oplossingen naar haar sturen, zodat zij dat niet hoeft te doen. Zo kan ze rustig achter haar computer zitten en proberen om van alle aangeleverde adviezen één super-oplossing te bedenken, waar iédereen het mee eens zal zijn. Ze belooft immers naar ons allemaal te luisteren.

Dus ga vliegensvlug naar www.Trotsopnederland.com (kennelijk niet trots genoeg om het op een .nl-domein te lanceren), want ze heeft nog helemaal geen oplossingen. Dat schijnt dus onze taak te zijn.

Rita Verdonk presenteert u ‘Politiek 2.0’: Nationalistische ideologie, populistisch taalgebruik, veel problemen, geen oplossingen.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van