Voorpagina Algemeen

Nog over mijn dilemma

Mijn dilemma was vorige week snel opgelost: benefietavond in Luxortheater. Door een ziektegeval in de familie was Dyab Abou Jahjah zijn debat zo goed als onmogelijk voor mij.

Het was een leuke avond met van alles en nog wat in de programma. Van Chinese zwaarddansers tot kleine kinderen met een gemiddelde leeftijd van 6 jaar die rappen over Pakistan. Dag werd afgesloten door de host Amar El-ajjouri met het bericht dat er 20 mille opgehaald is, dat is een mooi rond bedrag!

Ik was daar ook Tim de Visser tegengekomen. Goed je even gesproken te hebben!

De dag daarvoor, donderdag, was er nog een debat van De Thermometer met als hoofdstelling: Voorbij Opzij. Zijn de Hollandse feministen ingehaald door jonge moslima?s? Het was een interessant debat. In het begin waren de debaters het vaak met elkaar eens en leek het nergens heen te gaan. Later werd het nog een interessant debat waar iedere deelnemer goed de tijd kreeg om zijn mening te uiten. Een aantal vond het in ieder geval not done dat een feministische moslima bij het feministische blad Opzij werkt als redactrice.

Conclusie: vaker praten met elkaar om elkaar beter te begrijpen.

Dat was even in het kort nog over mijn dilemma.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal