Voorpagina Algemeen

Samenleving vanuit de moskee

In de papieren versie van de Volkskrant wordt gemeld dat de eerst inburgeringszuil geplaatst is in een moskee. En dat nog wel in Venlo. Met zo’n ding kan men op een gebruiksvriendelijke manier informatie opdoen over de samenleving. Het kunnen plaatsen in de moskee was niet zo makkelijk gezien veel gemeentebesturen de scheiding tussen kerk en staat hanteren. Best wel raar, want een religie (vooral de Islam) heeft veel invloed op de samenleving. Wethouder Herman Janssen heeft dat blijkbaar door. Samen met de Turkse imam heeft hij gezorgd voor een plaatsje in de moskee voor het voorwerp dat het e.e.a. uitlegt over de samenleving. Dat gebeurt allemaal in het Nederlands, Turks, Arabisch en natuurlijk Engels. Prachtig! Zo kun je Verdonk nooit meer missen.

We moeten trouwens niet vergeten dat er nu eenmaal verschillen zijn tussen mensen en dat we moeten proberen er het beste van te maken, ook met het vouwen van kleding.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal