Voorpagina Cultuur, Fatwa, Maatschappelijk

Fatwa: Allochtone verzetshelden?

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn net achter de rug. Maar de discussie over de rol van allochtonen bij de bevrijding van Nederland en Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog lijkt nog een staartje te krijgen. Staatssecretaris Jet Bussemaker van Verkeer en Waterstaat vindt namelijk dat daar te weinig aandacht voor is. Daarom laat ze het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) onderzoeken wat de betekenis van de oorlog is in de landen van herkomst van biculturele Nederlanders. Vervolgens is het plan om lesmateriaal te ontwikkelen voor pabo studenten om basisschool leerlingen daarover te onderwijzen.

De PVV is not amused en wil een spoeddebat over de kwestie. Een ‘te verwaarlozen rol’ en ‘multiculturele geschiedsvervalsing’ vindt PVV-Kamerlid Martin Bosma.

Relevant of inderdaad geschiedsvervalsing? Wat vind jij dat er moet gebeuren?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!