Voorpagina Maatschappelijk

De Veerstichting: om niet te missen!

Een mededeling voor WO’ers onder jullie. Dit jaar vindt alweer het 29e Veerstichting Symposium plaats op 30 en 31 oktober. Een tweedaags symposium in de Pieterskerk (hartje Leiden), georganiseerd door Leidse studenten. Maarliefst 500 mensen (250 talentvolle studenten en 250 ‘vormgevers van de maatschappij’) nemen deel aan deze wonderlijke dagen. In een onorthodoxe setting zal worden gesproken over onderwerpen die op het snijvlak van mens, organisatie en maatschappij liggen. Het thema is dit keer: OPLADEN! "Op zoek naar de generator van een nieuwe generatie"


Ontmoet nieuwe mensen

De pers wordt er structureel geweerd, dit geeft de mogelijkheid aan de deelnemer om vrijuit te spreken. Om toch een goede indruk te krijgen van het symposium, kun je het HP/De Tijd artikel lezen. Hun journalist kreeg bij hoge uitzondering toestemming om het symposium te verslaan.

De VeerStichting stelt zich namelijk ten doel de gedachtewisseling tussen studenten en vormgevers van de maatschappij te bevorderen. Deze vormgevers zijn vooraanstaande mensen uit diverse gebieden: overheid, bedrijfsleven, wetenschap, media, sport en cultuur. De studenten worden geselecteerd aan de hand van een essay, en komen van universiteiten uit zowel Nederland als België.

Enkele voorbeelden van oud sprekers zijn: David Trimble , voormalig President van Noord-Ierland en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Jeroen van der Veer Chief Executive van Shell, Dr. Javier Solana, Secretaris-generaal van de Raad van de Europese Unie, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins El Hassan bin Talal van Jordanië, president van de Club van Rome, Dr. F.W. De Klerk voormalig President van Zuid-Afrika en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Ben Verwaayen, Chief Executive Officer van British Telecom, en Naomi Klein, schrijfster van “No Logo” en the “Shock Doctrine”. (Bron: Veerstichting info document)


Beatrix komt ook graag langs

Ben jij WO’er en wil je hieraan meedoen? Dat kan! Schrijf een essay van maximaal 700 woorden. Je mag zelf weten hoe je hieraan invulling geeft. Mocht je inspiratie missen dan kun je kiezen uit een aantal stellingen. Lever je essay uiterlijk 13 juni in via de website.

Ik raad iedere WO-student dit symposium sterk aan. In het geval dat je denkt geen goede essays te kunnen schrijven: niet geschoten is altijd mis.

Ik zie je daar.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal