Voorpagina Grappig, Media

Iraanse vrouw geeft geestelijke pak slaag

Een Iraanse man die onderweg naar de moskee een ‘slecht gesluierde’ vrouw opdroeg om zich correct te kleden, heeft dat bijna niet meer na kunnen vertellen. De vrouw antwoordde dat hij zijn ogen maar moest bedekken, waarna hij zich weer genoodzaakt zag om de dame op haar kledingstijl te wijzen.


De geestelijke vertelt dat de vrouw hem beledigde. Toen hij haar vroeg om dat niet meer doen, brak de pleuris los en transformeerde ze in een gewetenloze ninja: “Ze begon te schreeuwen en bedreigen, daarna duwde ze me op de grond. Ik voelde een aantal pijnlijke, en technisch zeer goed uitgevoerde, karatetrappen in mijn buik. Vanaf dat moment kan ik me niet meer herinneren wat er gebeurd is.”

De geestelijke vindt dat hij ondanks ‘de ergste dag van zijn leven’ en drie dagen ziekenhuisopname, zijn religieuze plicht wel heeft gedaan.

In Iran geldt sinds de islamitische revolutie in 1979 een streng kledingvoorschrift. Vrouwen dienen niet alleen het haar, maar ook de rondingen in het publieke domein te verbergen.

Het is overigens geen uitzondering dat een vrouw in een streng islamitisch land niet gediend is van mannelijk commentaar. In Saudie-Arabie kreeg een lid van de religieuze politie onlangs een koekje van eigen deeg toen hij in een winkelcentrum een vrouw achtervolgde en haar wees op het gebruik van make-up.

Gawker.com: Iranian Woman Beats the Crap Out of Cleric for Telling Her to Cover Up.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie