Voorpagina Fatwa

Fatwa: Afblijven van embryo’s!

Een kerngezond kindje krijgen, wie wil dat niet? Zo ook borstkankerpatiënten die bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) hun embryo’s willen laten onderzoeken op de aanwezigheid van een gen dat borstkanker veroorzaakt. Alleen de gezonde embryo’s worden teruggeplaatst in de baarmoeder.

De ChristenUnie is absoluut niet blij met dit idee en heeft onder druk de brief over het verruimen van de embryoselectie van staatssecretaris Jet Bussemaker terug laten trekken. PvdA leider Wouter Bos zei in EenVandaag dat "de ChristenUnie geen monopolie heeft op principe en geweten". Zestig procent van de PvdA kiezers vindt dat deze kwestie een kabinetscrisis waard is.

Het AZM heeft aangegeven niet van plan te zijn om te stoppen met de embryoselectie. "Patiënten mogen in geen geval de dupe worden van trage besluitvorming in de politiek”, aldus de voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst.

Moet embryoselectie toegestaan worden of is het ethisch onverantwoord? Wat vind jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!