Voorpagina Algemeen

“Either you are with us, or against terrorising”

Prachtig zeg… wat voor vrede Amerika in de wereld brengt. Terugtrekken die handel!

Ik kan het werkelijk niet geloven. Amerika met de ‘war against terror’ bleef maar claimen dat het ging om een vredesmissie en de rest van de wereld liep er maar als een kip zonder kop bij. Ik was in eerste instantie al tegen deze grootschalige wraakactie.

Ik wil niet schuldig zijn aan moord, onrechtvaardigheid en ga zo maar het lijstje af. allemaal onder het mom van het verspreiden van vrede. Hoeveel mensen zaten en zitten er wel niet vast zonder enige verdenkingen? Hoeveel mensen zijn het wel niet, die geen kans krijgen tot een rechtvaardige juridische procedure? Nu blijkt ook dat er nog meer ‘guantanamo-gevangenissen’ zijn, waar ook weer niemand van wist. Dat er nog steeds niet wordt voldaan aan de mensenrechten (leek mij al redelijk duidelijk).

Is er eindelijk ene Ben Bot die iets verstandigs zegt, wordt hij gelijk op zijn niet terechte uitlatingen gewezen. Ik denk ook dat hierbij iedereen zijn twijfels over de rechtvaardiging van deze oorlog ’tegen’ terrorisme aan de kant kan zetten en dat we allemaal volmondig kunnen zeggen: "Terugtrekken verdomme!"