Voorpagina Algemeen

Van liefde alleen geen leven

Als vrijwilliger binnen het Huis van Bewaring, krijg je binnen twee uur dingen te horen die je normaal in een maand niet te horen krijgt. Aangezien het weer niet mee viel vrijdag, hebben we voor een warm onderwerp gekozen, namelijk de liefde.

De verwachtingen van een partner, uithuwelijken, importhuwelijken. Allemaal onderwerpen waarover gediscusseerd zal worden met gedetineerden.

Een groep van 15 heren en 6 vrijwiliggers waaronder 4 dames. Hield mijn hart vast onderweg naar Scheveningen, was bang dat het onderwerp niet serieus behandeld zou worden.

Tot mijn grote verbazing bleek dat de heren het onderwerp wel degelijk interessant vonden en dus ook enthousiast deelnamen aan het gesprek.
Waar de meningen over verdeeld waren, is het halen van een partner uit het buitenland. Persoonlijk zou ik het niet doen, maar de meeste heren vonden het wel een uitweg, dit omdat wij dames tegenwoordig veeleisend zijn. Volgens de heren, nemen wij zelfs geen genoegen met een HBO opgeleide man.

Als ik over me zelf spreek, dan zou dit inderdaad kunnen kloppen. Een diploma is noodzakelijk. We zijn wel tot een compromis gekomen. Zijn gaan extra hun best om diploma?s te behalen, en wij dames gaan onze lijstje bijstellen. En dat betekent dat hij niet per se een cabrio hoeft te hebben…