Voorpagina Fatwa

Fatwa: Discriminatie is halal!

Ome Geert mag lekker blijven discrimineren. Hij wordt namelijk niet vervolgd voor discriminatie en het aanzetten tot haat. Dat is de conclusie van het Openbaar Ministerie na het ontvangen van aangiftes van diverse personen en organisaties tegen de politicus. De aangiftes zijn gedaan naar aanleiding van de kaskraker ‘Fitna’ en een aantal uitlatingen van Wilders.

Hoewel Wilders’ uitlatingen kwetsend zijn voor een groot aantal moslims blijft het PVV-Kamerlid niet strafbaar, omdat zijn opmerkingen zijn gedaan in de context van een politiek-maatschappelijk debat over de islam. Om tot dit oordeel te komen heeft OM samen met een team van experts maanden gestudeerd op de uitlatingen en film. Advocate Els Lucas en de organisatie Nederland bekent kleur laten het er niet bij zitten en stappen naar het gerechtshof om zich te beklagen over de beslissing van het OM.

Een geheel terecht oordeel van het OM of een open deur voor harde uitlatingen in het politieke debat? Wat denk jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!