Voorpagina Algemeen, Ervaringen

Time out

Wat ga je schrijven als je weet dat je over 12 uur het vliegtuig in gaat stappen naar de andere kant van de wereld. De hele wereldproblematiek en alle dingen in onze foute globaliserende aardbol zou ik als journaliste in spé gretig moeten bijhouden, maar op dit moment interesseert het me even niet veel minder. Ik heb een onwijs drukke periode achter de rug (ook maar net 8 uur geleden) en kan nog even niet bevatten dat ik al mag genieten van een vakantie in… Maleisië.

 

Nee nu even geen verhalen over de geschiedenis en politieke situatie in Maleisië. De energie om dat op te brengen is ver te zoeken en bovendien denk ik dat ik eens een keer ga doen aan datgene waar mensen het vaak over hebben: ‘Het verstand op nul zetten’. Dat is voor mij een hele opgave, mijn verstand staat namelijk altijd minstens op 5. Neurotisch als ik ben denk ik de dingen in mijn hoofd duizend keer na. Maar nu lukt het me gewoon niet meer om nog ergens aan te denken en dat ook serieus te onthouden.

Hoe vaak ik de afgelopen twee weken wel niet ‘Oeps, sorry helemaal vergeten’ heb herhaald. Mijn kamer is een ongelooflijke puinzooi en ik doe niets anders dan kijken en denken dat het toch tijd wordt om het op te ruimen, maar het me iedere keer weer lukt om na een paar minuten staren toch weer wat anders onbelangrijks te doen. Mijn hoofd staat op tilt. Niet meer gezond en een seintje dat het echt even tijd is om dit land, wat je aanzet tot controle freakisme, vaarwel te zeggen.

Straks zit ik heerlijk luierend in een spa resort, snorkelend tussen de visjes, boek lezend met een geweldig uitzicht, avonturierend in de jungle, oppassend voor foute muggen, jeukend van een muggensteek, zwetend van de hitte, afkoelend van het water en boven alles gewoon lekker genietend van een heerlijke vakantie (inshallah!).

Vaarwel lieve vrienden, familie, trouw reagerend publiek en alle andere dingen/mensen die ik ben vergeten. Ik zal jullie missen… (ahum)