Voorpagina Algemeen

Nationale Boomplantdag 2012

Soms zijn we als moslims dermate navelstaarderig dat we veel te veel met onszelf bezig zijn. Paniekvoetbal, waan van de dag, u kent het wel. Terwijl onze plicht zich verder uitstrekt dan enkel goed zijn voor medemoslims.

Zaterdag 10 november 2012 was de Nationale Boomplantdag – een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting Natuurmonumenten. Dit was een jubileumjaar voor Natuurmonumenten, dus het was lekker druk. Samen met de Groene Moslims en het Landelijk Platform Nieuwe Moslims waren we er bij met een flink aantal families. Lekker vies worden en goeie dingen doen. Dat voelt bijzonder lekker kan ik jullie vertellen.

Bovendien: soms zijn we als moslims dermate navelstaarderig dat we veel te veel met onszelf bezig zijn. Paniekvoetbal, waan van de dag, u kent het wel. Terwijl onze plicht zich verder uitstrekt dan enkel goed zijn voor medemoslims. Gamperviolennikkel, goed zijn voor de hele wereld als de hippies die we zijn, daar dienen we voor te gaan!

Hieronder een kort fotoverslag van de dag – prachtige natuur, grandioze gezelligheid, en uiteindelijk een paar mooie lieve boompjes aan moeder natuur geschonken. Opdat de volgende generatie mens en dier ook mag genieten van schone lucht,  de vruchten van de kersenboom, kleurige pracht en praal in de herfst en de verkoeling van de schaduw in de zomer.

Eerst gingen we een stukje wandelen onder leiding van wandelend geschiedenisboek Boswachter Obbe (en miniboswachter Abdul-Nour).

Vervolgens gingen we aan het werk – we mochten kiezen uit berken of kersenbomen. Handen uit de mouwen dus!

 

Je hebt doeners en denkers, maar in beide gevallen weten uit de klei getrokken poldermoslims er ook wel raad mee! Hatjikidee, schop in de grond (of spade, ik weet nog steeds het verschil niet…)

We sloten de middag af met prachtige recitatie uit de Quran, mooie verhalen uit het leven van de Profeet (vzmh) over het belang van het planten van bomen. Ons voornaamste publiek keek geboeid toe terwijl Abdurrazaq (van ABCDeen en Jeugdtheatergroep Noor) ons vertelde over de vriendschap tussen een jongen en zijn boom. Fijne metafoor voor de dag, en met de wil van God voor de rest van ons leven.

 

In het jaar dat Elvis stierf, werd Noureddine geboren. Op zijn negende kreeg hij een skateboard. Op zijn 20ste werd hij in Schotland verliefd op boeken. Op zijn 27ste werd hij moslim en vond hij zijn draai. Hij werkt in de gehandicaptenzorg en denkt soms dat hij bijna Arabisch kan lezen maar vraagt dan toch om een klinker. Hij jat de beste grappen van de missus, steun en toeverlaat sinds 2006. Af en toe vertaalt hij wat poëzie omdat het leven dan gewoon beter is.

Lees andere stukken van