Voorpagina Brief aan nani

Nani: “my beta is becomming doctor”

786
10-09-2005, Rawalpindi

Salamalaikkoeeem,
Kya haal hai Usman beta? Het is al een long time ago dat ik je een brief heb geschreven. De reuma-klachten worden al minder, dus ik zal je vaker schrijven. I’m writing you this letter, omdat ik hoorde dat je bijna dokter bent geworden. Laat snel wat van je horen, want dan heb ik een leuke surprise voor je.

Laikam slaam,
Nani


18-09-2005, Den Haag

Salaamalaikum,

Oma! Leeft u nog! Hoe gaat het met u? Wat leuk dat u schrijft. Eigenlijk heet ik gewoon Umar. Usman is de zoon van uw andere dochter.Maar hoe is het met iedereen daar? En hoe is het met opa?

Ik ga helemaal geen dokter worden. Ik wordt ingenieur. Ik studeer Technische Bestuurskunde in Delft en dan moet ik van die complexe problemen oplossen met zowel technische componenten en atechnische componenten, waar verschillende actoren hun eigen belangen berhatigd willen zien en waarin er een probleemanalayse moet worden gemaakt met de onderlinge relaties van de actoren/factoren/criteria/etc… en…..

Ja, oma, ik word dokter. En bedankt voor het aanbod, maar voor uw ‘verrassing’ ben ik nog iets te jong. Misschien over 10 jaar.

Geef iedereen daar salaam namens mij en ik hoop weer snel wat van u te horen.

salaamalaikum,

Umar