Voorpagina Fatwa

Fatwa: Moslimpartij is hot! (or not)

Ook veel moslims hebben genoeg van de Haagse politiek. Het kritiekpunt is vooral dat de huidige partijen geen goed alternatief bieden op extreme uitspraken en standpunten van politici. Wat is dan wel het alternatief als je je als moslim niet kunt vinden in de huidige politieke partijen? Zelf een partij beginnen! Achter de schermen is men namelijk bezig om een moslimpartij op te richten: de Nederlandse Moslimpartij.

Mohammed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen: “Ik heb mensen willen mobiliseren om eens elkaar te kijken wat we kunnen doen. (…) Allochtonenland is niemandsland geworden. Niemand bekommerde zich om ons.”

Hasan Kucuk, Islam-Democraten: “We willen overal over meepraten, niet alleen over moslimzaken. We kijken natuurlijk wel vanuit een islamitisch venster naar bepaalde zaken. (…) We moeten een blijvertje worden en daarvoor hebben we een weg uitgestippeld.”

Een broodnodig alternatief of een nieuw overbodige partij? Wat denk jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!