Voorpagina Algemeen

Voetverzorgingstips!

Het zonnetje wordt dezer dagen zo nu en dan bedekt door een laag grijze wolken, maar de temperatuur doet het geen geweld aan. Het blijft warm (of moet ik zeggen benauwd) en dan mogen de voetjes weer tevoorschijn komen in slippertjes, flipflops en al het andere waar je tenen uit puilen. Je voeten halen opgelucht adem, omdat ze niet meer perse in zweetsokken en dit-zijn-pijnlijke-maar-o-zo-mooie schoenen hoeven te zitten. Maar vragen sommige mensen zich wel eens af hoe die voeten, en dan vooral de nagels, er na maandenlange inhumane bedekking er wel eens uit kunnen zien?

Niet altijd even mooi nee. Het is dat knippen een verplichting is, omdat het anders erg pijnlijk wordt. Maar na een drukke dag tijdens de wintermaanden ook nog aan je voeten pulken zodat ze er mooi uitzien, is misschien teveel gevraagd als toch niemand anders je natuurlijke zolen kan en hoeft te bewonderen. Maar om in de zomer met precies dezelfde dikke eeltlaag rond te lopen? Auch, that hurts my eyes!

Mooie voeten heeft niet iedereen en dat hoeft ook helemaal niet. Je hoeft ze ook niet lelijker te maken dan ze zijn, want onverzorgde voeten zijn namelijk van een ander kaliber. Mensen, doe het anderen niet aan door rond te lopen met ongeknipte teennagels, harde puntjes rond de nagelriem, gele kalknagels of nog iets ergers dan ik kan verzinnen. Heb je niet veel zin om een pedicure te nemen of daar überhaupt je geld aan uit te geven, dan hier een paar tips die je gewoon thuis kunt doen om nog fatsoenlijk voor de dag te komen met je voeten.

1.    Koop een fatsoenlijke teennagelknipper om geen pijnlijke scheuren te veroorzaken
2.    Vijl je teennagels zodat ze er netter uitzien.
3.    Laat een beetje nagel over tijdens het knippen. (Bij sommigen heb ik spontaan de nijging een kilo pleisters om de nagels te doen. Oef, die nagelbedden ziet er pijnlijk uit!)
4.    Last van eelt? Voeten laten weken (is heerlijk na een drukke wandeldag) en dan met een voetvijl eroverheen gaan.
5.    Koop een verkoelende voetengel of –crème, om je voeten te verzachten. Dat helpt ook tegen transpiratie. Kun je geen onderscheid maken tussen hand- en voetcrème? Dan kun je ook gewoon vaseline erop smeren.
6.    Om de nagels net wat extra’s te geven kun je nog een glansvijl gebruiken, zodat ze gaan glanzen.

Op tip nummer zes na is dit toch wel de basis voor een goede voetverzorging. Is het nog te veel gevraagd? Dan weet ik het ook niet meer…