Voorpagina Ervaringen

80-80-80

Sjawel lieve digitale vriendjes en virtuele vriendinnetjes! Het is vandaag in spiegelbeeld absoluut driedubbel en dwars MIJN dag. Vandaag draagt mijn naam en ik feliciteer jullie bij deze allemaal met mij. Toen ik in 2006 voor een vriendin een evil surpriseparty organiseerde dat op 6 juni plaats zou vinden, verzon ik stiekem al leuke dingen voor mezelf om te doen op 8 augustus 2008. Ik wou een onvergetelijke dag in teken van mezelf, de enige dag in mijn leven om eens schaamteloos IKKE! te vieren. Welnu, het is vandaag zo ver… En uiteindelijk heb ik niets spectaculairs gepland, naast het uithangen van mijn Tibetaanse vlag die ik van mijn liefde kado heb gekregen.

Niet dat deze bijzondere datum mij ontschoten was, het aan creativiteit ontbrak, ik uit principiële redenen of bescheidenheid vond dat ik het eigenlijk niet kon maken… Nee, niets van dat. Ik besloot dat deze dag mij maar moest verrassen. Hikkend toeleven naar deze dag zag ik het steeds somberder in. Uit alle ontevredenheid (alhamdulilah) van de afgelopen weken zag ik het ook niet meer gebeuren dat juist vandaag een zonnige dag voor me zou worden. Letterlijk en figuurlijk (regenradar.nl draait overuren).

Gelukkig is niets minder waar, des ter groter de verrassing en mijn genoegen. Om 08:08 in de ochtend wekte ik voor het eerst eindelijk eens mijn lief, die al sinds ik hem heb leren kennen mij elke ochtend vrolijk wakker belt. Als we toch gaan lopen spiegelen…

Op werk aangekomen besloot ik de kans die ik van mijn geweldig fijne manager aangeboden kreeg te grijpen. Een goede promotie, op deze tot nu toe nog mooie dag. Ik besloot mezelf te trakteren, maar waarop? Gauw smste ik een vriendin die bij mij om de hoek werkt. Met haar vierde ik het goede nieuws en zoals het meestal met ons gaat ijlen we altijd ambitieus over hoe alles beter kan en zou moeten.

Ik koester erg diep van binnen ooit eens iets voor mezelf te beginnen, mijn visie, mijn koers, mijn bedrage aan de samenleving. Wat is nou een betere dag om daar een klein aanzetje voor te maken. Ik besloot mezelf op een domeinnaam te trakteren. Natuurlijk toch nog een tegenslag, www.eighty.nl bestond al. Spiegelen dan maar? Ythgie.nl? Na veel wikken en wegen kwam ik dan toch met een leuk alternatief. Ooit, zal ik er iets mee doen. Wanneer de tijd rijp is, maar vandaag is er slecht een eerste aanzet gemaakt.

Terwijl ik dit stukje schrijf houdt het ineens op met regenen, schijnt het zonnetje en denk ik bij mezelf: Wat zit ik hier nog? Hup! Naar buiten, weekend vieren en dik genieten. Dus dat ik ga dan ook lekker doen, laptopje afsluiten terwijl ik jullie veel moois nog toewens voor vandaag..

Salaam en dikke groeten,

80!80!80!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van