Voorpagina Fatwa

Fatwa: Religieus neutrale reclame?!

Nederland is multiculti en we zien daardoor ook steeds meer allochtonen/nieuwe Nederlanders/biculturelen/hoofddoekjes/baarden etc. in reclames om een afspiegeling te weergeven. Niets mis mee zou je denken, maar arabist Hans Jansen denkt daar heel anders over. Het is volgens hem gevaarlijk en triest dat de SNS bank in haar reclame geen onderscheid maakt tussen zomaar moslims en moslims die een politieke keuze vertegenwoordigen (red. hoofddoek).

Jansen, zelf cliënt bij de SNS, vraagt zich af of het niet beter zou zijn als de bank religieus neutraal is, net als de overheid.

Antwoord van SNS bank per email: ‘Voor ons is iedereen gelijk en dit willen we dan ook uitstralen. Dat u dit anders ziet, is uw goed recht.’

Heb jij last van die reclames of was het je niet eens opgevallen. Hoe zie jij dit?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!