Voorpagina Ervaringen, Islam

Een dochtertje

Vorige week woensdag was dan eindelijk de dag dat we met geluk en blijdschap werden overladen met de geboorte van een mooie en (Alhamdulillah) gezonde dochter: Safiyyah Fatimah.

Het gevoel dat er voor je ogen een nieuw mensje is ontstaan, is echt met geen toetsenbord te beschrijven. Slechts de gelukkigen die het zelf ooit hebben mogen meemaken, weten hoe dat voelt. Voorafgaand aan de geboorte gebeurt er zoveel.

De spanning, de hectiek, het geschreeuw en gepuf, het gekraak van mijn vingers (ook ik heb de bevalling overleefd, zij het met de nodige schrammetjes en kleerscheuren). En dan plots is dat allemaal voorbij en is ze er gewoon. Het prachtige gehuil, de blijdschap dat het een dochter is geworden en de opluchting dat ze gezond is.

Volgens de voorschriften van de islam heb ik daarna de adhaan (de oproep tot het gebed) in haar oren gelezen. Moge Allah swt haar overladen met Zijn zegeningen, haar een goede gezondheid schenken en haar leiden op het rechte pad. Amin!

Voor mijn mooie Safiyyah:

Marhaba, mijn lieve schat!
Op jou hebben we al die tijd gewacht
We vroegen om vreugde, om liefde,
om al het moois wat Hij te geven had

En toen op jouw geboortedag,
keek ik naar de hemel
en weet je, mijn lieve schat
wat ik toen zag?

Het was een helderblauwe hemel,
waaruit ik engelen hoorde zingen:
“God zij geprezen!
Geluk zit in hele kleine dingen.”

Dat de Profeet Mohammed (vzmh) heeft gezegd dat het paradijs onder de voeten van de moeders ligt, kan ik nu nog beter begrijpen. De pijn die een moeder verdraagt, de offers die ze brengt en de liefde die ze geeft, zijn waarschijnlijk niet te evenaren. De status van een moeder wordt ook in de volgende mooie hadeeth duidelijk:

"Een man kwam naar de Profeet (vzmh) en zei: ‘O gezant van Allah, wie heeft het meeste recht op mijn goede behandeling?’ Hij zei: ‘Je moeder.’ De man zei: ‘En wie daarna?’ Hij zei: ‘Je moeder.’ De man zei: ‘En wie daarna?’ Hij zei: ‘Je moeder.’ De man zei: ‘En daarna?’ Hij zei: ‘Daarna je vader.’ "

Drie maal wordt de moeder boven de vader geplaatst. Één van de uitleggen van deze hadeeth is dat de moeder drie keer de voorrang boven de vader heeft gekregen, vanwege de zwangerschap, de bevalling en de borstvoeding die zij aan een kind geeft. Ik kan niks anders dan dit beamen en mijn dankbaarheid te tonen aan haar.

Voor de lieve moeder,
die negen maanden heeft gebaard.
Voor de lieve moeder,
in die maanden had God je geluk bewaard.
Voor de lieve moeder,
die bloed, zweet en tranen verloor.
Voor de lieve moeder,
wiens gebeden zijn verhoord.
Voor de lieve moeder,
die alles heeft gegeven.
Voor de lieve moeder,
die alles heeft gekregen…

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van