Voorpagina Hulp

NOODSITUATIE Nederlander wil teveel

Okey, het is weer tijd hoor. De hele wereld verkeert in problemen en de Nederlander moet zijn traantjes maar vegen met de krantenkoppen op de voorpagina’s: De armoede in Nederland groeit sterk… yeah right… my ass armoede in Nederland.

Ligt het nu aan mij of moeten we tegenwoordig echt overal over zeuren. Niets is goed in Nederland, alles kan beter in Nederland en niemand heeft het slechter dan ons, Nederlanders*.

Citaat uit de Volkskrant:
"De armoede in Nederland groeit sterk. Sinds 2001 zijn er honderdduizend huishoudens bijgekomen met een laag inkomen. In totaal heeft 10,5 procent van de Nederlandse huishoudens (680 duizend) in 2005 een laag inkomen. De onderzoekers die dit hebben berekend, beschouwen 850 euro netto per maand voor een alleenstaande en 1595 euro voor een gezin met twee kinderen als een laag inkomen"

Ik weet waar het aan ligt. Dit landje heeft de inkomens met moeite weten op te polderen en is als de dood voor enige waterspetters op de biljetten. De Nederlander wordt niet armer, de Nederlander vreest alleen meer zijn luxe kwijt te raken. De Nederlander wordt niet armer, maar veeleisender.

slecht nieuws voor de Nederlander:

– de Zuiderzeelijn komt er en de overheid heeft er bijna 3 miljard euro voor vrijgemaakt. Realisering van deze lijn zal hoogstwaarschijnlijk meer geld innemen. Ja, heb JIJ aan meebetaald… doet pijn he?
– Nederland koopt een aantal heli’tjes bij en stuurt die om de ‘vrede’ te bewaren in de rest van de wereld. Ja, heb JIJ aan meebetaald… nog niet genoeg?
– de eerste HSL-treinen zijn definitief vertraagd… ga JIJ aan meebetalen. Leeg je zakken maar.

* Nederlanders** = typeert het loslopend wild binnen de grenzen van het Derde Wereldland, Nederland.
** Het blijkt tegenwoordig nodig te zijn om aan te geven wat ik hiermee bedoel. Dus het staat er preventief voor ik doodgesmeten word met: "Maar jij bent toch ook Nederlander".