Voorpagina Fatwa

Fatwa: Bye bye Duyvendak

Het is officieel geklaard. Groenlinks Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft zijn functie neergelegd na verdere beschuldigingen aan zijn adres. Het begon toen Duyvendak in een aankondiging van zijn boek ‘Klimaatactivist’ had opgeschept over een inbraak bij het ministerie van Economische Zaken. Hij noemde de illegale actie een ‘groot succes’ doordat er toen plannen voor kerncentrales werden gestolen.

Duyvendak erkent dat hij duidelijker afstand had moeten nemen van zijn verleden als links radicale activist. ‘Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het gevecht tegen dat beeld beter aankan als ik mijn Kamerlidmaatschap neerleg. Ik heb graag mijn handen vrij’, aldus Duyvendak. Groenlinks voorzitter Femke Halsema volgt zijn besluit met ‘pijn in haar hart’.

Een terecht besluit of gaat het te ver dat iemand zijn Kamerlidmaatschap op moet geven? Wat doen we in het vervolg met Kamerleden die een boekje open doen over hun ‘radicaal’ verleden? Wat is uw oordeel?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!