Voorpagina Fatwa

Fatwa: Stekker uit reanimatiebeleid?

Over je eigen leven beslissen is niet de makkelijkste keuze. Toch moesten de bewoners van verzorgingshuis St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort op een papiertje invullen of ze gereanimeerd wilden worden of niet. Niet ingevuld betekent namelijk automatisch niet gereanimeerd worden.

Het idee kon niet op waardering rekenen van bewoners en brancheorganisaties in de zorg. Zelfs politiek Den Haag kwam in actie. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd. Het verzorgingshuis gaat het reanimatiebeleid tijdelijk opschorten.

Groot gelijk van alle commotie of een overtrokken reactie op dit beleid? Moet er sowieso een richtlijn komen op dit gebied. Wat denk jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!