Voorpagina Fatwa

Fatwa: Gediplomeerde ex-criminelen?

Ahmed Marcouch (u weet wel, stadsdeelvoorzitter van Slotervaart in Amsterdam) laat weer van zich horen. Hij wilt criminele jongeren die een straf uitzitten pas vrijlaten als zij een diploma hebben gehaald. Volgens Marcouch vallen jongeren die vrijkomen te vaak terug in verkeerd gedrag. Om kans te maken op regulier werk moeten ze daarom gedwongen worden een opleiding af te ronden.

Ondanks de dalende criminaliteitscijfers in het stadsdeel vindt Marcouch dat er nog meer gedaan moet worden aan de daling van criminaliteit. De maatregel is al geïntroduceerd aan het ministerie van Justitie.

Een prachtig idee dat landelijk ook kan slagen? Of helemaal kansloos? Wat denk jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!