Voorpagina Algemeen

Trekpleister Axxxerdam moet weg!

Gelukkig… het lijkt wel de week van de bezinning. PvdA zet eindelijk vraagtekens bij de raamprostitutie* en de Kamermeerderheid is voor het blowverbod.

Hoe kan het dat in de Nederlandse beschaafde samenleving, die neerkijkt op het gros van de niet-westerse culturen, een publieke vrouw (lees prostituee en woorden van gelijke strekking) haar faciliteiten krijgt voor het uitoefenen van haar ‘beroep’ om de toeristenstroom in stand te houden? Hoe kan het dat in een land met genoeg problemen op straat, toch het blowen is toegestaan?

Hierbij mijn steun aan de PvdA en de ChristenUnie. Het werd al tijd dat ook dit soort ingeburgerde gewoontes herzien worden. De overheid weet al lang genoeg dat beide onderwerpen op dit moment een grote bijdrage leveren aan niet gewenst gedrag, om het maar op z’n Dr Phils uit te drukken. Ik strijd bij deze voor mijn rechten en de rechten van die vrouwen. Ik wil een keer een boottochtje kunnen maken door alle grachten van Amsterdam met mijn Imam en ik wil in de tram kunnen zitten zonder stoned thuis aan te hoeven komen.

En omdat ik hierbij al reacties verwacht met een hoog aaaaah-maar-dat-is-zo-zielig-gehalte, heb ik een aantal oplossingen voor het slechte beleid dat de overheid toepast op deze gebieden.

1. ‘U mag hier niet blowen’ borden door het hele land

2. De publieke vrouwen een mogelijkheid geven tot scholing of direct werk. Mocht dat niet lukken dan (uitweg voor alle problemen) een uitkering. Wie gaat dat betalen? Wij Nederlanders met een redelijk begrip van de normen en waarden en dus begrijpen dat naakte vrouwen midden in de stad niet tot de normale gang van zaken behoren.

2 (toevoeging). Mochten de publieke vrouwen geen werk vinden en willen ze per se werken… dan kunnen ze bij de dichtst bijzijnde Turkse uitzendbureau – te herkennen aan de spelfouten in de naam (flauwe grap) – terecht om te vragen naar plukwerk in de kassen op het platte land. Zo hebben ze toch nog ongeveer een zelfde werkomgeving met doorzichtige hokjes, maar is het voordeel dat ze de eenzaamheid kunnen benutten om tot bezinning te komen.

Volmaakt lijkt mij he?

* Om de objectiviteit van dit artikel te verhogen, moet ik zeggen dat PvdA niet helemaal bedoelt, wat de Volkskrant presenteert (al komt het naar mijns inziens op het zelfde neer.