Voorpagina Opmerkelijk

Wat nou wegwerp cultuur?

Daar sta je dan tijdens de Ramadan in de Febo. Nee, niet om je kaassoufflé uit de muur te trekken.. maar je telefoon! Dit is de laatste stunt van Telfort en misschien wel een nieuwe ontwikkeling. Heb je 10 euro op zak, maar geen telefoon? Dan wandel je gewoon even naar de Febo en voilà, geserveerd met een servet op een plaat, hopelijk zonder verwarmingselement, maar zeker wel met 15 euro beltegoed . Tel uit je winst, welkom in onze consumptiemaatschappij.

Helaas ben ik op deze mooie autovrije zondag in een te goede humeur om hierover te klagen. Ik mag dat eigenlijk wel. Dat je zo ver gaat met het promoten van je product. En ach, misschien draven we wel door met al die flinterdunne TV schermen, multifunctionele mobieltjes, inimini laptops en alle andere must haves waar we ook prima zonder kunnen leven.

Ik heb ook mijn dagen dat ik er misselijk van word en me zelfs slachtoffer voel van het ziekelijke gedrag van maatschappijen die me van alles en nog wat willen aansmeren. Dan vind ik dat we met z’n allen erin trappen. Zij zeggen dat we het groter, beter, meer en makkelijker willen hebben en wij knikken braaf ja en trekken met gemak onze portemonnee open. Ondertussen zelden tot nooit tevreden zijn met wat we hebben, omdat het altijd nóg beter kan. Can’t we just say hamdulilah? Jawel, ik betrap mezelf erop. Ik had laatst bijna een pedaalemmer van bijna 100 euro gekocht. En nee, hij wandelde niet automatisch naar buiten om zelf het afval buiten te zetten.

Echter vind ik het wel tof dat een organisatie zoals Telfort de lijn heeft doorgezet van haar visie op mobiele telefonie. Misschien kun je het je nog herinneren, ongeveer 10 jaar terug kwam Telfort met de mobiele telefoon in een kartonnen pak die erg deed denken aan een melkpak. Daarmee wilden zij duidelijk maken dat het product, net als melk, voor iedereen beschikbaar is.

Nu jaren later, hebben zij die gedachte niet los gelaten en extreem doorgetrokken. De telefoon is voor iedereen toegankelijk, zoals een frikandel, kroket of bamischijf. Maar dan halal! Alleen jammer dat Telfort niet bepaald een vette hap is, ik vind ze verder als provider behoorlijk tegen vallen.

Wil jij er wel één hebben? Ga dan naar de Arenaboulevard, verkrijgbaar tot 17 oktober. (Ik heb verder geen aandelen hoor!)

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van