Voorpagina Sport

Voetbal 2008/2009

Het nieuwe seizoen is inmiddels al twee rondes oud en dus zijn we eigenlijk al te laat voor een voorbeschouwing. Maar ach, er is nog weinig gebeurd op de velden en aangezien de sportredactie hier zwaar ondervertegenwoordigd is (zelfs de commissie koffiebonen is groter), doe ik het dan toch. Netals vorig jaar zijn er ook nu dezelfde bekende vragen: Kan Ajax eindelijk weer eens een top team samenstellen? Kan Feyenoord eindelijk weer eens 11 normale voetballers op het veld brengen? En wordt PSV ook dit jaar met saai en laf voetbal gewoon kampioen?

Om met het makkelijkste te beginnen, Feyenoord is al jaren één groot drama en ik zie ze de komende jaren niet uit het drijfzand komen. De illusie van de top 3 kunnen ze dan ook beter vaarwel zeggen en zich richten op lijfsbehoud in de subtop. De verdediging is waardeloos, het middenveld is net niet creatief genoeg en de aanval is te oud (met de veteranen trio Makaay, Mols en Tomasson).

PSV had natuurlijk afgelopen jaren in Gomes een topkeeper, die van grote invloed was op de resultaten. Dit seizoen lijken ze verder verzwakt met te weinig toppers en te veel spelers die zich nog moeten bewijzen. De enige twee creatieve spelers, Ibrahim Afellay en Nordin Amrabat, zijn de schaarse lichtpuntjes in een verder vlak en weinig inspirerend elftal. Het zou knap zijn als ze ook dit seizoen hun tegenstanders in slaap weten te sussen, om vervolgens genadeloos toe te slaan.

Ajax heeft gelukkig superspits Klaas Jan Huntelaar weten te behouden. Met Luis Suarez, Miralem Sulejmani en Ismael Aisatti hebben ze een voorhoede om van te smullen. Als ze straks een beetje op elkaar ingespeeld zijn, dan verwacht ik een geoliede machine die elke verdediging dol kan draaien. Misschien is het wel weer valse hoop, maar als de verdediging de schade nog enigszins kan beperken, dan zie ik het dit seizoen wel rooskleurig in.

Ach, Foget abou’it, Ajax wordt met twee vingers in de neus kampioen!

De prognose:

1. Ajax
2. PSV
3. Heerenveen
4. Groningen
5. AZ
8. Feyenoord

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van