Voorpagina Algemeen

Sinterklaas kapoentje

Het is bijna zover, vijf december worden kinderen en soms volwassenen goed verwend. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om Sinterklaas te vieren, niet voor mij, niet voor mijn oudere broer of mijn zeventienjarig zusje, maar voor mijn broertje Balaach van drie (bijna vier) jaar. En ik gun het hem van harte, vroeger toen ik wat jonger was en mijn ouders minder bekend waren met Sinterklaas vierden wij Sinterklaas niet.

Niet alleen mijn broertje kijkt uit naar pakjesavond maar stiekem ik ook een beetje. Het is vroeger geen prettig aanzicht geweest om vol teleurstelling naar een lege schoen te staren, gelukkig voor mijn broertje zijn de tijden veranderd. Lekker ouderwets hebben wij dit jaar ook een Suprise, samen met een paar goede vrienden van ons hebben wij onderling lootjes verdeeld. Eigenlijk wilden we het liefst voor de kinderen ook een Sint erbij, een bruine sint is wel erg doorzichtig.

Dan maar een piet, dus ik ging even kijken voor een pietenpak. En wat schrok ik me te pletter, ruim 80 euro kost dat ding! Zelfs voor Sinterklaas vind ik dat een beetje te veel. Dan maar lekker ouderwets kloppen op een deur en de zak van Sinterklaas achterlaten. Zelfs mijn moeder krijgt een cadeautje van de Goedheilige Sint, een paar hoofddoeken. Nou Verdonk, wat vindt je van mijn integratiebeleid?