Voorpagina Politiek, ReFlex' klaagboek

ReFlex? Klaagboek: PvdA

Ik ben altijd een best trouwe aanhanger van de PvdA geweest, want ze waren altijd de meest evenwichtige en verstandigste partij. Niet voor niks hebben ze een vrij gemengde en brede achterban. Maar nu de verkiezingen in Rotterdam eraan komen, begin ik me steeds meer aan ze te ergeren. En dan met name aan één persoon: Peter van Heemst. Jammer genoeg is deze gozer nou net hun lijsttrekker.

Het lijkt wel alsof deze man liever bij Leefbaar Rotterdam wil horen dan bij z?n eigen clubbie. Ik hoor hem niet praten over de kloof tussen allochtonen en autochtonen, die door deze coalitie steeds groter wordt. Of over het constante gepraat over ?wij? en ?zij? door Leefbaar. Of over de stigmatiserende onzin van deze partij. Nee, dat zou de kloof tussen hem en Leefbaar alleen maar vergroten.

Tijdens zijn campagne in Rotterdam loopt hij wél vol lof voor Marco Pastors over de markt en vermeldt om de 5 minuten dat de PvdA toch veel fouten heeft gemaakt de afgelopen periode. Dat voortdurend geflirt en nederige opstelling richting Leefbaar Rotterdam is echt beschamend.

Na van Heemst lijkt nu ook Wouter Bos dezelfde weg te willen bewandelen als Pastors, want volgens Bos ?is de PvdA er totaal niet in geslaagd duidelijk te maken dat zij geen taboes meer kent in het nationale integratiedebat?. Nee, wordt dan maar lekker een kopie van Leefbaar Rotterdam, als je toch graag duidelijkheid wilt.

Het is jammer dat de PvdA in deze identiteitscrisis haar eigen principes vrij goedkoop verkoopt om stemmen te winnen. De afgelopen jaren is ?rechts? zo sterk opgekomen mede doordat ?links? niet keihard de strijd tegen ze is aangegaan. Ik vraag me echt af waar ze bang voor waren.

Ik heb me dan ook geen moment vertegenwoordigd gevoeld door deze partij en zoals de PvdA zich nu weer gedraagt, heb ik ook voor de toekomst geen goede hoop. Laat Leefbaar Rotterdam dan maar weer 4 jaar de bevolking in de stad tegen elkaar opzetten. Dan zullen ze Peter van Heemst vast wel een bosje bloemen sturen voor zijn morele steun aan hun.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van