Voorpagina Opmerkelijk

SMS ONZIN AAN

Opgroeiend van tiener naar volwassene hield mijn moeder haar hart vast uit vrees dat ik nooit gelukkig zou worden in de liefde. Waarom? Omdat zij ooit van het gezegde had gehoord “Gelukkig in het spel, niet in de liefde”. Laat haar dochter nou net de grootste mazzelkont hebben op gebied van spelletjes. Bij elke wedstrijd waaraan ik mee kon dingen won ik wel iets, al was het een lullig Nike t-shirt met de tekst ‘I slept in this shirt’. Er zat altijd wel wat voor me in!

Voor Moederdag won ik bijvoorbeeld een Milka chocoladepakket. Stel jezelf een verhuisdoos vol met chocolade voor… In mijn ogen was dat toen natuurlijk een goudmijntje! Bij AT5 won ik mijn eerste discman, bij radio 538 een weekendje Eurodisney, via diverse prijsvragen won ik slijtersbonnen (god zij dank verkopen die ook frisdrank), drogisterijbonnen en bioscoopbonnen. En een lullig slagzinnetje voor M&M’s leverde mij toch mooi 1000 gulden op. En zo won ik van alles wat bij elkaar..

Eigenlijk is het de laatste 10 jaar rustig geweest in mijn prijzen buitkist. Alleen een CD van Justin Timberland die ik anderhalf jaar geleden heb mogen winnen bij Caz! En natuurlijk de gezamenlijke prijs bij Dutch Bloggies Award voor Wijblijvenhier.nl. Mijn moeder uiteraard inmiddels helemaal gerust gesteld, zeker nu die Amir op het paard zich gemeld heeft, wat natuurlijk de ware jackpot is.

Maar het begon al een poosje te kriebelen. Zo heeft “Het geluid van Q Music” mij al sinds de zomer in de ban. Het lijkt wel het enige overgebleven spel te zijn in Nederland waar je nog echt iets voor moet doen, en dat is het geluid raden! Simpel, maar toch erg moeilijk! Veel moeilijker dan het lijkt, zelfs ik heb nog geen enkele keer weten te raden. En ja, ik ben inderdaad de gamemaster!

Sinds de komst van de mobiele telefoon hoef je alleen nog maar antwoord te geven op belachelijk domme vragen. Zo zat ik laatst op de bank een oude James Bond film te kijken, volgens mij bij één van de commerciële zenders. En je gelooft gewoon niet hoe schaamteloos zo’n redactie tegenwoordig te werk gaat. Tijdens de reclame komt er dan een prijsvraag: Wie speelt Bond in deze klassieker? Is dit A) Sean Connery of B) Tom Cruise?

Het zou verboden moeten worden! Echt! Net zoals ze die belachelijke belspelletjes van de buis hebben gehaald, moeten ze hier ook tegen optreden. Het is een belediging voor alle spelletjesliefhebbers! Ik start desnoods een comité op, waar we een bepaalde mate van creativiteit of kunde eisen voor elk spel op de buis!

En die Robert ten Brink mag van mij daarbij ook van de buis met zijn nieuwe programma “Het moment van de Waarheid”, dat zal ons eerste actiepunt worden. Gatverdamme zeg! Echt walgelijk en ethisch onverantwoord. Er wordt gevist naar slippertjes, fraude, onethisch handelen in je werk en er wordt ook nog eens gestookt tussen familieleden. Jaloezie, verraad en natuurlijk overspel, klassieke ingredienten voor een goed drama. En die suffe deelnemers zitten nog  vrijwillig in de stoel, braaf antwoord te geven voor heel Nederland. Waarvoor? Voor een paar duizend euro! Zoiets vernederends verzin je toch niet? Welke idioot verzint er zo’n spel? Is Robert ten Brink zijn verstand en ziel kwijt geraakt? Zoiets te presenteren? Die gast is ooit begonnen bij het braafste spel ooit, Lingo! Wat is er gebeurd met kennisspelletjes, dahaag Weekend Millionairs! Aaarrggghh! Ik kan me daar zo druk om maken. Moest het één keer gezien hebben om zelf te kunnen oordelen en het is nog erger dan ik had gedacht.

Morgen begint Sky Radio met een wedstijd. Over de prijs is al veel bekend, een jaar lang gratis leven! En dat in deze crisis! Woohoo! Maar over het spel is heleaas weinig bekend, ik neem aan dat je er wel echt wat voor moet doen. En niet alleen een zielig jank smsje sturen, indien dat het geval is, laat ik ze gewoon mijn vorige stuk lezen, hehehe!

Salaam en dikke prijzen,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van