Voorpagina Fatwa, Maatschappelijk

Fatwa: Avondklok voor kinderen!

Het is een ramp! Kinderen zijn het kwaad van deze tijd. Ze slaan op elkaar in, springen in de rondte, schreeuwen alsof het een meezingconcert van Frans Bauer is, hangen op de hoeken, eten geen groenten, stelen van lieve oma, etc… Problemen, problemen, problemen… Maar redder in nood Farid Azarkan (directeur Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland) denkt de oplossing te hebben: Een avondklok voor kinderen tot acht jaar.

Azarkan: "Ik erger me als ik kinderen van 5 jaar ’s avonds met een ouder broertje op straat zie hangen. Waar moet dat heen als ze zo jong al tot tien uur buiten blijven. Daar moeten we vanaf. Veel ouders doen dit al, maar nog niet iedereen."

Avondklok instellen, laten rondscharrelen, (halal) afslachten? Roept u maar!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!