Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Weg met Prem!

Hieronder mijn visie op de oproep van Prem. Hier staat het artikel van ReFlex hierover.

Prem Radhakishun is weer in het nieuws en het zal je niets verbazen als het ook nu weer gaat over….(tromgeroffel) jawel, Marokkanen! Hij schijnt voor  de uitzending van DWDD bedreigd te zijn door een groep van twintig Haagse Marokkanen. De maat is vol en daarom heeft bij besloten om samen met Mohammed Jabri een open brief te schrijven gericht tot alle probleemjongeren. Het artikel stond gisteren in de Spits!
 
Deze Surinaamse moraalridder heeft ons altijd proberen te overtuigen dat hij het zo goed voor heeft met de Marokkanen die het wél goed doen. Wat een onzin!

Prem, beste vriend: Ik vind je een sympathieke gozer, maar je valt door de mand. Je hebt het gedeeltelijk zélf over je afgeroepen door steeds in de herhaling te vallen. Die jongens moeten gewoon niks van je hebben. Punt. Nergens om je voor te schamen; laat het oplossen van deze problemen over aan professionals. Je kan mij niet overtuigen dat je het beste met ze voor hebt als je telkens weer de wijken ingaat om te ‘praten’. Het enige wat je doet, is de confrontatie zoeken en hopen dat die jochies boos worden.

Sensatie. Provocatie. Daar ben je op uit. Dat snap ik wel. Je maakt televisie en moet kijkers trekken, maar als je echt geloofwaardig wilt overkomen dan zoek je de succesvolle jongeren die zich op de universiteiten, HBO’s of in de moskeeën herbergen. Structureel. Op het moment dat je daar maar genoeg beelden van laat zien zou er een positievere beeldvorming kunnen ontstaan.

Je bent dus slachtoffer van je eigen beleid! Ben je wel een slachtoffer? Gezien het aantal keren dat je in de publiciteit bent, zou een ieder kunnen insinueren dat je daar misschien op uit bent? Dat blikje cola gun ik niemand en ik bagatelliseer de wandaden van deze microterroristen al helemaal niet. Maar ik denk absoluut niet dat jij dé oplossing voordraagt.

Je geeft in je open brief ook aan dat jongeren als ik het probleem moeten oplossen. We moeten ze benaderen en ze vertellen dat ze niet goed bezig zijn. We moeten tegen ze getuigen. Wat een onzin. Wat simplistisch. Aangezien jij ook niet wilt kappen met het demoniseren van alle Marokkanen zal ik ervoor pleiten om Surinamers jou een halt toe te roepen!

Prem, face it, je bent zonder dat je het beseft onderdeel van het probleem! Dus weg met Prem!

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim