Voorpagina Algemeen, Islam, Maatschappelijk

Moskja

Zolang er in Nederland moslims zijn, zullen er gebedshuizen gesloopt, gebouwd en gerenoveerd worden. Daarom plaatsen we deze oproep van Mariam uit Uithoorn, die namens haar vader een actie heeft opgezet.

Toen de eerste gastarbeiders neerstreken in Uithoorn was er nog niet zoveel. Eigenlijk was er niets. De eerste pioniers installeerden zich en waren tevreden met weinig. Toen er een groeiende behoefte ontstond aan een plek waar ze bij elkaar konden komen om het gebed te verrichten, werd het eerste gebedshuis een feit. Een simpel gebouw. Functioneel. Dat was toen.

De praktijk anno 2013 spreekt boekdelen. Mensen bidden buiten, het gebouw is in verval en zelfs de techniek laat te wensen over. Zo kan ik me nog herinneren dat het wel erg lang duurde voordat de imam via de beruchte geluid boxen liet weten dat het gebed afgelopen was. Twintig minuten later zag ik via mijn ooghoeken dat de mannen al naar buiten liepen. Terwijl wij nog in de bid modus stonden, begon het lampje te branden: de microfoon deed het niet meer. Erg komisch, maar niet voor herhaling vatbaar.

Mijn lieve vader heeft samen met andere vrijwilligers het voortouw genomen om een nieuw onderkomen te regelen. Mijn vader is een man die zich vijf keer per dag op zijn fietsje naar de moskee haast om zijn gebed te verrichten. Daarnaast is hij druk bezig met de realisatie van een nieuw gebedshuis. Het proces om geld in te zamelen verloopt echter moeizaam. Maar ik geloof in de kracht van de gemeenschap, lokaal, maar zeker ook nationaal. Vandaar deze oproep.

Omdat we de mensen hier in Uithoorn niet in de kou mogen laten staan wil ik u vragen om een bijdrage te leveren. En ik geloof erin. In u, maar bovenal: in Allah.

Zoals mijn vader altijd zegt: “Zolang je Allah gedenkt, zal hij jou te allen tijden helpen”

Mijn naam is Mariam, de dochter van een vader die decennia geleden de zee overstak naar een land wat nog niet op zijn behoeftes was aangepast. Laten we ervoor zorgen dat we de traditie van onze ouders in stand houden en meegaan met de tijd. Zeg het voort, post op sociale media en vraag mensen om het bericht te delen. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Ik houd u uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Ik kan de mensen die doneren niet voldoende bedanken maar ik zal u allen Incha’Allah gedenken tijdens mijn dua’s. Tot slot wil ik u herinneren aan de volgende woorden van de Profeet (vrede zij met hem): “Wie voor Allah een moskee bouwt, al is het gelijk aan of kleiner dan een nest van een vogel, Allah bouwt voor hem een huis in het Paradijs.”

U kunt de donatie doen t.a.v:
SCC AL Irchaad
Rekening: 15.28.58.229 Rabobank Uithoorn
{o.v.v. Donatie realisatie SCC Al Irchaad}
Info: http://www.al-irchaad.com/
Mail: sccalirchaad@gmail.com

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie