Voorpagina Algemeen

Boetecrisis

Terwijl de Nederlandse regering opdraait voor de kosten van spaarders die hun spaargeld zagen verdampen door de financiële crisis, wordt de inhoud van de  staatskas daardoor logischerwijze steeds leger. Wat is nu een remedie tegen dit verschijnsel? Gewoon een extra verkeerscontrole, nu zelfs mét ondersteuning van de belastingdienst.  

In de nachtelijke uurtjes was het tijd om onder de naam ‘Ochtendgloren’ automobilisten te stoppen en te controleren. Met succes…

 Naast het feit dat er een loverboy is gepakt (weer een klootzak minder) en overige bestuurders zijn betrapt op drugs, wapens, traangas en inbrekerswerktuigen (net goed), heeft de belastingdienst een gouden nacht gehad. Met behulp van een kentekenleesapparatuur hebben zij 7.482.457 euro boven water gehaald. Ka-chingggggggg!!!  

Volgens de politie is het doel van deze controle:

“Het terugdringen van alcoholmisbruik en overtredingen in het verkeer om de verkeersveiligheid op een hoger niveau te brengen. Door het terugdringen van de (midden)criminaliteit de veiligheid van burgers te vergroten en de samenwerking tussen de opsporingsorganisaties te bevorderen.”

Uhhh vast wel, maar wij weten wel beter hoor… Kent u het bericht nog dat agenten extra boetes moesten uitdelen, omdat ze door een staking te weinig mensen hadden beboet en daardoor onze schatkist in gevaar kwam? De crisis laat me serieus ijs en ijskoud. Ik heb toch niets te vrezen, maar na zo’n ‘rijke’ nacht ben ik bang dat we er allemaal aan moet geloven. Straks heeft lief en onschuldig kijken misschien geen zin meer. No mercy!

Waar een verkeerscontrole wel niet goed voor is…