Voorpagina Algemeen, Ervaringen

Zondag leesvoer: ISNA Magazine

De zaterdagskrant al uit? Ik heb nog wat voor je. ISNA (Islamic Society of North America) heeft haar twee-maandelijkse magazine gepubliceerd. Met een oplage van 60.000 exemplaren en een bereik van een kwart miljoen, is het de grootste Islamitische magazine van Amerika. 

 

In deze laatste editie van het jaar staat een diepgaand artikel over Imam W.Deen Mohammed en een terugblik op the ISNA convention in Ohio.

Aan het ISNA convention heb ik dit jaar ook deelgenomen. Maar liefst 30.000 (voornamelijk) Amerikaanse moslims komen bijeen om tal van lezingen, optredens en debatten te volgen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om oude vrienden terug te zien en nieuwe te maken. De verscheidenheid aan onderwerpen die in drie dagen behandeld wordt, maakt het evenement interessant voor jong en oud. Ze kijken verder dan de cliche onderwerpen (huwelijk is er zo een) en proberen zo een stap verder te zetten. Welke onderwerpen er precies behandeld zijn kun je hier nalezen.

Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd en is een traditie geworden voor honderden families. Met het evenement van dit jaar is de teller komen te staan op 45 conventions. Het wordt allemaal groots aangepakt. Niet alleen de hotels rondom het evenementenhal bereiden zich goed voor op de massa moslims, maar ook de restauranten (door een halal-versie van hun menu te presenteren).

Er is veel gezegd in de sessies maar ik sluit af met een voor mij heel erg herkenbaar citaat van Dr. Ingrid Mattson (President ISNA) over de moslims in de VS: "We gaan niet weg uit de Verenigde Staten. Dit is ons land en we moeten er het beste van maken". 

Lees de ISNA Magazine ‘Islamic Horizons’ online op deze pagina.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal