Voorpagina Ervaringen

London calling!

“Waar heb ik me toch in hemelsnaam in gestort?!” Ineens schrok ik wakker: Nog maar een kleine drie weken en dan is het eindelijk zover. Dan ga ik mijn Hollandse leventje vier maanden lang verlaten. Geen bekenden meer om me heen die ik even kan bellen en communiceren zal ik moeten in een andere taal. En dat allemaal in een stad die net zo groot is als onze Randstad. Yeah baby, London calling!

Heel vaak zit ik met een grote glimlach, als ik denk aan mijn toekomstige avontuur in London. Maar gisteren bekroop mij even het enge gevoel dat ik als klein meisje straks misschien wel verzuip in de massastad. Geen mama meer waar je even naartoe kunt gaan voor een warme knuffel als het je even tegenzit, of een beste vriendin die me onder het genot van een helende muntthee en een dubbele chocolademuffin een peptalk geeft.

Door alle drukte om me heen heb ik me nooit echt gerealiseerd hoe groot de stap eigenlijk is die ik ga zetten. Alles begint weer van vooraf aan, alles moet ik opnieuw starten…  Ik kan altijd naar Nederland bellen voor het oude vertrouwde, maar toch… het blijft gewoon anders.

Naast alle geregel voor een fatsoenlijke verblijfplek, verzekeringen, machtigingen etc. etc. (je moet echt overal rekening mee houden) is er natuurlijk een andere issue wat heel belangrijk blijft: Wat moet ik allemaal meenemen? Mijn kledingkast is namelijk heilig, maar helaas heb ik niet de mogelijkheid om die in de bus te plaatsen richting Londen. Als ik voor mijn kast sta en al mijn spullen zie, dan vraag ik het me serieus af: Why o why do I always need to buy this much! 

Kijk, op dit soort momenten snap ik dondersgoed wat we nu in Holland bedoelen met het verstand op nul zetten. Als ik mijn verstand namelijk de vrije loop geef, dan staat het in no time op honderd en heeft het inmiddels alle zijwegen bewandeld. Nergens voor nodig en ook slecht voor mijn hart. Waarom besloot ik ook alweer om naar het buitenland te vertrekken? Om mezelf te ontwikkelen, de Engelse journalistiek te ontdekken en, boven alles, om gewoon lekker te genieten van een nieuwe omgeving.

The big adventure is waiting for me and I can’t wait for it! Nog maar 17 dagen…