Voorpagina Recensies

De Moslimagenda 2009

Nog geen agenda voor 2009? Overweeg de De Moslimagenda eens. Ik kreeg het kort geleden in mijn hand gedrukt en wierp er meteen mijn deskundige blik op. Het blijkt een doodnormale agenda te zijn, maar dan net wat anders. Met alle dagen in het Nederlands, Turks en Arabisch, is het toegankelijk voor een breder publiek. Uiteraard missen de Nederlandse en islamitische feestdagen niet. In dit boekje zijn verscheidene gedichten en kunstwerken van moslims opgenomen. Ik vind ze niet allemaal even mooi; een aantal vind ik er zelfs niet in thuishoren, maar dat is een kwestie van smaak en stijl.

In de laatste bladzijden, of de eerste (het is maar hoe je het open slaat), is de sociale kaart te vinden. Een soort Islamitische Nederlandse gouden gids. Veel bekende en onbekende organisaties staan erin vermeld. Ik mis wel een aantal organisaties dat het vermelden waard is, gelukkig staan de makers open voor suggesties.

De informatie die verschaft wordt is voor moslims niet echt vernieuwend, waardoor het eerder een moslimagenda voor niet-moslims lijkt. Ondanks dat is De Moslimagenda een mooi product dat een goed alternatief is voor de vele agenda’s op de markt. Het is opvallend dat de makers zelf geen moslims zijn. Dit bewijst wederom dat de moslim als markt niet alleen interessant is voor moslims. Een goed 2009 en 1430 toegewenst.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal