Voorpagina Algemeen

Vaderloos, maar moederrijk

Salima: “Grappig wanneer mensen hun verhaal afbreken wanneer ze het hebben over een liefdevolle vader-dochterrelatie in mijn bijzijn. Vrezend dat ik elk moment in janken kan uitbarsten.”

Wie zijn Superwomen? Superwomen zijn jij en ik. Iedereen die op welke manier dan ook een positieve impact hebben (gemaakt) in je leven. In mijn leven ben ik gezegend met meerdere Supervrouwen. De belangrijkste Supervrouw is mijn moeder. Lees hieronder waarom.

Geschreven door: Salima Benali

Nee, ik wil mijn vader niet zien. Nooit. Noch wil ik gelabeld worden als ‘kind van gescheiden ouders’.  Dat betekent in mijn geval dat ik al twintig jaar vaderloos ben. Het hebben van geen vader in je leven is geen handicap zoals velen denken. Grappig wanneer mensen hun verhaal afbreken wanneer ze het hebben over een liefdevolle vader-dochterrelatie in mijn bijzijn. Vrezend dat ik elk moment in janken kan uitbarsten. Janken hoef ik niet, wel voel ik mij iedere keer zeer ongemakkelijk wanneer ze het gesprek afbreken. Ik voel me dan net een buitenaardswezen. Buitengesloten en afgewezen.

Het eerst wat dan bij me opkomt, is: ik kan er toch niets aan doen! Nee, ik lig er allang niet meer wakker van. Ben God enorm dankbaar dat mijn biologische vader geen rol meer speelt in mijn leven. Er zijn momenten dat ik het jammer vind dat ik nooit zo’n vader-dochterrelatie heb gekend. Sinds het overlijden van mijn grootvader, twee jaar geleden, is dat gemis groter dan ooit. De relatie mis ik, niet de persoon zelf. Daar zit een duidelijk verschil in. Niets, maar ook niets in dit leven zal voor mij een reden zijn om mijn relatie met mijn biologische vader nieuw leven in te blazen. Eerlijk waar.

Desondanks geniet ik met volle teugen van alle verhalen van mensen die WEL een vader-dochterrelatie hebben. Soms met een beetje jaloeze, die ik al heel snel weglach. Want geen vader hebben, is beter dan een slechte vader hebben.

Ja, mijn leven is anders dan dat van anderen. En toch zo normaal als dat van ieder ander. Het leven met één ouder heeft mij meer deugd gedaan dan kwaad. Een moeder die dag in dag uit keihard gewerkt heeft om alle eindjes aan elkaar te knopen. Zij die het niet breed had, en toch ieder Suikerfeest en Offerfeest mij met een volledig nieuw outfit verraste. Mijn moeder die mijn voorliefde voor lezen altijd heeft gestimuleerd. Het maakte haar niet uit of zij krap bij kas zat. Elk jaar weer kocht zij via school voor mij een boekenpakket van 25 gulden. No matter what.

Dus mocht je medelijden met mij hebben, omdat ik geen vaderfiguur in mijn leven heb. Lees de voorgaande alinea dan een tweede maal. Geloof mij, beste vriend(in): met zo’n moeder kom je nimmer iets tekort. Haar liefde en kracht geven mij elke dag weer de moed om mijn dromen waar te maken. Om mij door niets of niemand te laten afhouden van mijn pad. Ja, ik ben vaderloos. Mijn rijkdom is mijn moeder. Ik ben MOEDER-RIJK. Hierdoor waan ik me in een paradijs van liefde en in glorie van tevredenheid.

Een tevreden vaderloze dochter met een moeder van goud,

Salima Benali
Eerder verschenen op Superwomaninblack.com

Foto: Hamed Saber via photopin cc

Salima blijft zoeken naar antwoorden, geeft zichzelf te veel bagage mee, leest te veel boeken, maar heeft haar eigen boek nog niet geschreven. Salima haat hokjes. Haar moeder is haar kracht en onafhankelijkheid haar pracht. Haar rugzak gevuld met wijsheid, is zij bereid het leven te ontvangen.

Lees andere stukken van Salima