Voorpagina Politiek

1.000

In Kafer Qasem en Dir Yassin
Hebben  jullie mij in stukken gereten.
Jullie hebben mij als een steen over de landen geworpen in 1967.
In Sabra en Shatila hebben jullie graven voor mij gedolven,
Maar ik heb de grond gekliefd en de ogen geopend.
Ik ben opgestaan en op de daken geklommen.
Ik heb gejubel aangeheven en de strijdkreet,
Ik heb de vlaggen gehesen
En jullie gezegd: “hier ben ik,
De zoon van de steen, de zoon van Palestina,
De mens die niet sterft,
Noch door de dolk van Dayan, noch door die van Begin,
Noch door die van Sharon, noch door die van Shamir,
Ik ben de mens die niet sterft,
Hoeveel slagers er ook op mij afkomen,
Van Golda Meir tot Rabin,

Uit: Strijdkreet van de Aarde. Riffijnse Gedichten. Ahmed Essadki

Twee en een halve week bombarderen de zionisten nu al alles aan gort in Gaza en nog steeds hebben ze hun doel(en) niet bereikt: Hamas vernietigen en de raketaanvallen stopen. Nog steeds blijven die raketten tot chagrijn en gene van de zionisten neerkomen in bezet gebied van 1948. Het lijkt erop dat de huidige generatie zionisten steeds minder instaat zijn om op het strijdtoneel iets voor elkaar te krijgen. Met alle F16’s, Apache helikopters, Merkava tanks, marine fregatten, onbemande vliegtuigjes, etc is het resultaat maar povertjes. De vorige generatie deed er zes dagen over om de legers van Egypte, Syrië en Jordanië te verslaan en daarbij het grondgebied te verviervoudigen (door de verovering van 67.500 vierkante kilometer gebied). Weliswaar met superieure luchtmacht en wapenarsenaal en tegen ongeorganiseerde en slecht geleide tegenstanders, maar desondanks een militaire prestatie van jewelste. Deze generatie is niet eens instaat om een gebied van 360 vierkante kilometer onder controle te krijgen dat verdedigd wordt door een paramilitaire organisatie!

Ouden van dagen, zwangere vrouwen, zieken en burgers terroriseren en vernederen bij checkpoints, huizen vernietigen, olijfboomgaarden ontwortelen, gevangen martelen, op stenengooiende jongeren schieten met scherp… dit is iets wat deze dappere zionisten durven en met veel plezier doen. Veilig schieten vanuit F16’s, Apache’s en Merkava’s (wetende dat de tegenpartij slechts beschikt over lichte vuurwapens en zelfgefabriceerde raketjes) is ook iets waarin deze dappere zionisten excelleren. Maar wanneer het aankomt op gevechten van man tegen man, dan geven deze dappere strijders niet thuis.

In 1982 was dat al duidelijk toen Syrische tankkiller eenheden het in de Bekkaa vallei opnamen tegen zionistische tankeenheden. Deze tankkillers waren zo effectief dat alleen maar het gerucht dat ze in de buurt waren zionistische tankcommandanten in paniek deed vuren op alles wat bewoog. Alleen door technologische superioriteit wonnen de Zionisten destijds met dank aan de belastingbetaler in de USA. Niet dat ze lang van hun overwinning hebben kunnen genieten want de daaropvolgende 18 jaar werd ze door voornamelijk Hizbollah het leven zo zuur gemaakt dat ze in 2000 met de staart tussen de benen Libanon verlieten.

In 2006 belden de dappere zionistische soldaten in paniek massaal het thuisfront toen Hizbollah niet over zich heen liet lopen en de strijd veranderde in man tegen man gevechten in de heuvels en dorpjes van Zuid-Libanon. Bij dit offensief tegen Hamas moesten dus alle mobiele telefoons vooraf ingeleverd worden. Om zo te voorkomen dat het thuisfront er te vroeg achter zou komen dat wat de politici en generaals aan het begin van de strijd hadden verteld en beloofd één en al leugen was. Het gedraai, het veranderen van de einddoelen en het wijzen naar elkaar is al begonnen onder de politici. Nog eventjes en het zionistische gepeupel gaat het dagen… dat ze net als in 2006 weer belazerd zijn.

Waar deze generatie even goed in is als de vorige generaties zionisten, is in het afslachten van ongewapende burgers. Dat is een zionistische hobby waarin alle generaties zionisten in schijnen te excelleren. Onder de 1000 doden die er de afgelopen ruim twee weken te betreuren waren, waren er 300 kinderen! ‘Een leven voor een leven, een oog voor een oog, een tand voor een tand’ zo staat het in het Oude Testament. En was het niet dat Geschrift waar zionisten (goddeloze en gelovigen) gelijk met graagte naar refereren om het bestaansrecht van Zionistan te rechtvaardigen? Zou men dan niet op z’n minst zich aan die regel kunnen houden wanneer men ten strijde trekt om die handvol eigen doden en gewonden te wreken? Of is zelfs het Oude Testament te humanistisch voor deze zelfbenoemde erfgenamen van hen die in Oud-Testamentische tijden Palestina bewoonden?

Maar hoeveel Palestijnen de zionisten ook doden, verwonden, gevangen nemen, martelen, verdrijven en vernederen… uiteindelijk zal de strijd beslecht worden in het voordeel van de Palestijnen. Zij hebben niet alleen het recht aan hun zijde maar ook de tijd. En de tijd is onverslaanbaar, zelfs niet met het modernste wapentuig van Uncle Sam!

Mohammed is: Een Man (althans als men dat woord slechts als geslacht opvat), een Moslim (in hart en nieren totaal, echter in daad maar mondjes maat), een Maliki (maar tot zijn schande moet hij bekennen al-Muwatta nog nooit gelezen te hebben), een Afrikaan, een Noord-Afrikaan, een Maghrebijn, een Berber/Amazigh, een Riffijn, een Ayzenay, een Aqarou3, een Arabier (in culturele zin), een Westerling, een Europeaan, een Nederlander, een Hollander, een Zuid-Hollander, een Leidenaar, een Voorschotenaar, een Vlietwijker.

Lees andere stukken van