Voorpagina Ervaringen

Wennen, wallen en IKEA!

‘Oh jemig wat heb ik schandalig lang niets meer geschreven voor Wij Blijven Hier!!!’ De laatste weken ging er van alles door mijn hoofd, waaronder het zinnetje hiervoor. Natuurlijk moest ik alles regelen voor mijn verblijf in Londen. Daar kwam ook nog bovenop dat ik me ontzettend boos heb gemaakt over Gaza en spontaan heb besloten om tussendoor nog te gaan demonstreren. Tegelijkertijd heb ik tot op de laatste dag nog voor het laatst mijn vriendinnetjes gezien (bedankt voor alle lieve cadeautjes!). En plots bevond ik me met twee zware koffers in de bus richting the big city. Dat is nu weer precies een week geleden. Time flies… Natuurlijk is het eerste woord wat in de eerste weken nog vaker zal gaan spelen: wennen! Wennen, wennen, wennen. Het is voor het eerst dat ik echt op mezelf woon, de school is nieuw, omgeving is nieuw, de mensen zijn nieuw. Dus ik moet natuurlijk integreren in het hele gebeuren.

Wat heb ik in die week allemaal gedaan? Uhhhm… Nou vooral Londen verkennen. Ja, dus ook alle toeristische attracties (Big Ben, London Eye, Buckingham  Palace). Maar ook naar musicals, cafeetjes, restaurantjes, markten, shopgebieden en IKEA. Huh? Jah, je hebt stiekem ook veel keukengerei nodig en met matrasveren die in je rug steken is een winkel als IKEA dan toch ontzettend fijn om in je stad te hebben.

Met goede moed zijn ik en mijn Londenmaatje (de andere uitwisselingsstudent uit Nederland) vertrokken naar de IKEA, waarvan je er in Londen drie hebt. Wij zitten lekker in het centrum (zone 1 van de 6 zones in Londen) en voor onze grote blauw-gele vriend moesten we naar zone 3. Geen punt uiteraard, maar met een opgerold matras in je ene hand en een overladen mega IKEA tas op je andere schouder, is dat toch wel een minder leuke ervaring.

En oh zo domme Suzan had ook nog haar prachtige tas meegenomen die ze perse in haar hand moet vasthouden, door het model ervan. Nee, in Londen kijkt niemand elkaar aan. Niet op straat, niet in de metro, in de winkels, restaurantjes. Men heeft het te druk met zichzelf, maar ik denk dat ze op dat moment even een uitzondering hebben gemaakt voor ons. Twee buitenlandse dames met een enorme IKEA tas en matras, strompelend in de metro en bus tijdens rush hour…

Eind goed al goed. Het keukengereedschap heeft deze keukenprinses (AHUM!) al welgeteld één keer mogen gebruiken. Het koken verliep niet vlekkeloos, maar hé, ook aan mijn nieuwe keuken moet ik wennen.  

Vandaag dachten mijn Londenmaatje en ik: Time Out! Gezien de steeds donker wordende kringen rond onze ogen en de wallen die langzaam zijn ontstaan van het up-tempo schema van de afgelopen week. Nu ik dit schrijf, merk ik toch dat mijn ogen vermoeid aanvoelen. Think I’m going to take a good nap before first time school. We willen er toch wel een beetje fris uitzien de eerste dag.

Voor nu zeg ik… Cheers!