Voorpagina Hulp, Ingezonden, Politiek

3 minuten stilte voor Gaza om 10 uur

Dit is een ingezonden persbericht

‘Amsterdam voor Palestina´ en ondergetekenden roepen op tot drie minuten stilte ter herdenking van alle slachtoffers van de oorlog in Gaza. Scholen, gemeentevervoersbedrijven, overheidsinstellingen, kerken, synagogen en moskeeën worden allen opgeroepen om op vrijdag 16 januari klokslag 10.00 uur drie minuten stilte in acht te nemen. Wij roepen ook alle andere maatschappelijke organisaties en individuele burgers in Nederland op om deze oproep te steunen.

Wij doen een dringend beroep op Minister-President Balkenende om een vlaginstructie af te geven aan overheidsinstellingen om de vlag aan overheidsgebouwen halfstok te laten hangen op dezelfde vrijdag om 10.00 uur.

Daarnaast roepen wij met name scholen op om gehoor en gevolg te geven aan de oproep gezien de gevoelens van onbegrip en afschuw die onder veel leerlingen heersen. Wij signaleren onder jonge Amsterdammers de afgelopen weken naast grote frustraties over de humanitaire ramp in Gaza ook toenemende onvrede over de houding van de Nederlandse regering. Wij hebben onze zorgen hierover geuit aan Burgemeester Cohen die onze oproep tot 3 minuten stilte voor alle slachtoffers steunt. ´Amsterdam voor Palestina´ zal in Amsterdam actief de scholen benaderen en verzoeken ruimte te bieden voor het in acht nemen van de 3 minuten stilte. Tevens roepen wij de leerlingen op om in gesprek te treden met de directies van hun scholen om de 3 minuten stilte in acht te kunnen nemen.

Wij veroordelen de aanvallen op burgers in Gaza en zijn zeer teleurgesteld over en geschokt door de houding van de Nederlandse regering die het buitensporige Israëlische geweld niet veroordeelt. Wij verafschuwen wat in Gaza onder het toeziend oog van de internationale gemeenschap gebeurt. Weerloze ouderen, vrouwen, kinderen en baby´s vormen het overgrote deel van de slachtoffers. Wij vragen iedereen om solidair te zijn met het Palestijnse volk dat deze afschuwelijke aanval doorstaat terwijl wij dit schrijven.

Actiecomité Amsterdam voor Palestina
UMMAO – Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken
UMMON – Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland
Stichting Een Ander Joods Geluid
CGI – Contact Groep Islam
RMMN – Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland
FION – Federatie Islamitische Organisaties Nederland
NMR – Nederlandse Moslimraad
Internationale Socialisten
Jongerencentrum Argan
Community Marokko.nl
Community Hababam.nl
Nederlands Palestina Komitee
SMN – Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!