Voorpagina Maatschappelijk, Media

Dappere Pakistaanse Malala (15) genomineerd voor Nobelprijs

Het Pakistaanse meisje Malala Youzafzai (15) dat in het hoofd geschoten werd door de prehistorische Taliban is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. De dappere Malala strijd voor het recht op onderwijs en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Ze ontsnapte ternauwernood aan de dood, werd vorige maand geopereerd en herstelt nu van de verwondingen. Malala staat wereldwijd symbool voor de onderdrukking van meisjes en vrouwen in de Arabische wereld, en kon in binnen- en buitenland op massale steun steun rekenen.

In november 2012 pleitten tienduizenden mensen over de hele wereld via online petitie voor de nominatie van Malala. Er zijn momenteel 259 mensen genomineerd. Niet eerder stonden er zoveel mensen op de prestigieuze lijst. Vorig jaar won de Europese Unie overigens, in december van dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt.

Foto: UN Women Gallery via photopin cc
Foto: UN Women Gallery via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie