Voorpagina Ervaringen

Tot volgend jaar Sinterklaas

De pepernoten waren inderdaad halal! Eigenlijk dubbel-halal, omdat niemand er vanaf kon blijven. Het was een zeer geslaagd sinterklaasfeest. De kinderen waren verrast en de ouderen bij het zien van de suprises ook nogal verrast. Op het laatste moment werden gedichten nog geschreven (mijn gedicht was al drie weken geleden af, ach was niet anders te verwachten).

En dit multicultureel (turkije, spanje?) had mooie cadeau’s met zich mee gebracht, mijn moeder die lieve schat kreeg van Sint Nikolaas een schilderij met de Arabische tekst Allah geschilderd en uiteraard ontbrak Kneip douchegel niet.

Na het eten, (gelukkig gewoon nasi met kip) begon het spektakel! Party en Co, moeilijke woorden, synoniemen, hints en tekenen, 1 voor 1 werden we ermee afgevuurd, ik herinner me nog dat mijn moeder het woord neerstorten in mimiek moest beschrijven. Automatisch vormde ze een vliegtuig dat instortte, uiteraard werd het woord geraden. Ik had me misschien gelukkiger gevoeld als het woord niet geraden werd en zelfs op Sinterklaasavond wordt je herinnerd aan de gruwelijkheden die in de wereld zijn gebeurd en nog gebeuren.

Maar boven alles, was mijn Sinterklaas avond toch super geslaagd.

Ik zet mijn schoen alvast voor volgend jaar!