Voorpagina Politiek

PVV aan de macht!

Ik gooi mijn handdoek in de ring en zie af van de universele islamstilte. Gaat gewoon niet werken. Ben tot de conclusie gekomen dat ook ik gevangen zit in de hermeneutische cirkel van (anti)islamberichtgeving. Zat net nog in de trein en er ging een aantal slechte films door mijn gedachten. Ik moest denken aan een scène van een Stephen King verfilming, waarin mensen elkaar omver lopen en wegrennen voor het onbekende gevaar. De groep wordt steeds groter en groter en groter, totdat er een grote zwarte wolk verschijnt die iedereen absorbeert! Groep mensen weg, einde film, aftiteling in zicht en ik voel me genaaid. Ik voel me geflashd omdat ik anderhalf uur van mijn tijd heb geloofd in een sterk einde. Helaas voor mij, maar zal de volgende keer iets meer research moeten doen voordat ik als gelegenheidsoptimist wéér in een verhaal ga geloven.

Ik heb om die reden ook te doen met de PVV’ers die geloven in een ideologie die op ondoordachte leugens is gebaseerd.

Ik vraag me dan toch echt af wanneer deze groep mensen opstaat om mij te vertellen dat ze al die jaren hebben geloofd in een slecht verhaal. Helaas, deze revolutie blijft nog even uit omdat het deze groep ontbreekt aan kritisch vermogen. De feiten liegen er niet om. Moslims kunnen best lief zijn, kunnen ook stout zijn, zijn niet uit op islamisering van NL (op een enkeling na), verkopen hele goede paprika’s (goedkoop ook) en zijn minder gewelddadig dan ze ons willen doen geloven.

Maar toch…. PVV’ers zijn, denk ik, wat trager van begrip en hebben een grotere onderbuik dan de gemiddelde medelander? Aangezien nuance zoooooooooo 2001 is, mag er best over één kam worden geschoren. Ze zijn niet begaafd genoeg om zelf op onderzoek uit te gaan, kritisch te zijn en te relativeren. Vertel ze iets en ze geloven het, oftewel extreem sponserig gedrag. De hoek waar deze gevoelens worden geregisseerd, neem ik wel het een en ander kwalijk. Ze maken misbruik van de manipulatiegevoeligheid onder de kiezers.

Vandaag is weer eens gebleken dat de fundamenten van deze partij uit fabeltjes bestaan. Hero en zijn held Geert beweerden dat Yasin Khalid opgeroepen heeft tot haat. Hij zou ervoor gepleit hebben Wilders te geselen en andere nare dingen met hem te doen. Niet waar. Volgens Khalid is Wilders wel een oen, maar verdient hij net als iedereen ook een tweede kans. Voila, een tegengestelde oproep en de eis voor het spoeddebat is ingetrokken. Maar dan wel via de achterdeur, zodat er ook geen excuses (Hero, kom maar op met je bos bloemen) aangeboden hoeven te worden.

Ik vraag me dan toch echt af waar deze partij dit soort onzin vandaan haalt? Wie besluit er om dergelijke leugens op een bepaald tijdstip de wereld in te helpen? Ironisch dat de steun voor de PVV juist groeit. Ik snap er helemaal niets meer van, dus ik heb nu een punt bereikt dat ze wat mij betreft aan de macht mogen komen. Power to the hardnekkige PVV’ers en laat maar zien wat jullie in huis hebben. Belooft niet veel goeds, maar voor wat het waard is: Succes!

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim