Voorpagina Opmerkelijk

Gastronomisch Racisme!

Gastronomisch racisme: Italiaanse steden gaan ‘buitenlands’ eten schrappen om de culinaire traditie en eigenheid van Italiaans eten te waarborgen. Het moet niet gekker worden. Dan heb ik het over Mussolini…. Sorry, bedoel de neuspeuterende Berlusconi die in eigen land dit merkwaardig gemeentebeleid steunt. Maar stel dat het gastronomisch fascisme Nederland zou bereiken? Dan stel ik voor dat we als eerst een halt toeroepen aan de kebabisering en Italisering van de Nederlandse keuken. Waar kan je tegenwoordig terecht voor een heerlijke (halal) stamppot boerenkool? Overal waar je komt word je gedwongen een kapsalon, broodje doner, pizza shoarma, pizza tonno of een gepofte aardappel met Turkse yoghurtsaus te verorberen. Stoppen dus met die vergunningen aan buitenlandse ondernemers. Ga vooral niet ondernemen; hou het gewoon bij een WW-uitkering. Prachtig om te zien dat racisme in Italië zelfs in de keuken is terug te vinden…

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim