Gastronomisch racisme: Italiaanse steden gaan ‘buitenlands’ eten schrappen om de culinaire traditie en eigenheid van Italiaans eten te waarborgen. Het moet niet gekker worden. Dan heb ik het over Mussolini…. Sorry, bedoel de neuspeuterende Berlusconi die in eigen land dit merkwaardig gemeentebeleid steunt. Maar stel dat het gastronomisch fascisme Nederland zou bereiken? Dan stel ik voor dat we als eerst een halt toeroepen aan de kebabisering en Italisering van de Nederlandse keuken. Waar kan je tegenwoordig terecht voor een heerlijke (halal) stamppot boerenkool? Overal waar je komt word je gedwongen een kapsalon, broodje doner, pizza shoarma, pizza tonno of een gepofte aardappel met Turkse yoghurtsaus te verorberen. Stoppen dus met die vergunningen aan buitenlandse ondernemers. Ga vooral niet ondernemen; hou het gewoon bij een WW-uitkering. Prachtig om te zien dat racisme in Italië zelfs in de keuken is terug te vinden…
Pssst..
Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Dit delen:
Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"
Lees andere stukken van Abdelkarim
24 Reacties op "Gastronomisch Racisme!"
Wanneer gaan ze het in [url=http://www.broodjevankootje.com/Spanje[/url] invoeren?
Zo dus..
Wanneer gaan ze het in [url=http://www.broodjevankootje.com/]Spanje[/url] invoeren?
Je schrijft;”prachtig om te zien dat racisme in Italie zelfs in de keuken is terug te vinden.” Wat je prachtig noemt. Het is gewoon het zoveelste belachelijke idee dat deze figuur lanceert.Misschien moeten we de spagettie bolognese dan ook maar boycotten , en al die andere Italiaanse gerechten die daar vandaan zijn overgewaaid.
Eens te meer een bewijs, dat het de kruistocht van de RK-kerk is, die achter veel Europese Islamofobie schuil gaat.
Ook de Siciliaanse keuken krijgt geen vergunningen meer, want te Arabisch?!?
How low can you go.
Misschien de Venloose frites verbieden?
Ik zou zeggen, kom op Partei Viel Verboten: dit is jullie kans om NL te bevrijden van de paddo-houdende shoarma-saus tsunami. Doe Uw goede padvindersdaad.
Mijn indruk was dat ze dit systematisch weigeren van vergunningen rechtsmatig willen baseren op de hygiene wetten (vlees dat te lang buiten de koelkast is??). Wellicht dat ze daarmee uitspraken van het Europese Hof willen omzeilen.
Doet me denken aan interne notities van het Nederlandse parlement, die – nadat het salafisme volgens de AIVD geen nationaal gevaar bleek te zijn – deze toch nog te lijf wilde gaan middels het machtsmiddel ‘weigeren van vergunningen’ (o.m. horeca).
Echt een ontzettend vergezochte conclusie Alison om te zeggen dat de RK hier achter zit en dat het islamofobisch is(wie had ooit gedacht dat ik de RK nog eens ging verdedigen..).
Hoewel ik het een raar verhaal vind en de toevoeging van de Siciliaanse keuken gewoon een staaltje [url=http://en.wiktionary.org/wiki/terrone]Terroni[/url] bashing is, lijkt het eerder op het beleid van bijvoorbeeld Rome om nauwelijks buitenlandse ketens (bijvoorbeeld slechts 1 Mc Donalds en H&M in het centrum) toe te laten.
Spaghetti las ik van morgen in Trouw is vanoudsher geen italiaans gerecht maar een gerecht die zijn oorsprong heeft uit het M.O.
Tomaat is ook geen italiaans product maar is “geimporteerd” uit Amerika
Alison ik moet jack hier volmondig in gelijk geven.
en ja ook ik verbaas mij zelf door de RK kerk hier te verdedigen
GastronomischE racisme? De racisme?
Verleden week bij de keuringsdienst van waarde.
Italiaanse olijfolie. De olijven komen respectievelijk uit noord Afrika(Algerije)en Spanje.
Berslusconi en Co doen er alles aan om maar zo populistisch mogelijk over te komen.
Echt prachtig om te zien is dat niet.
Spaghetti komt uit China. ofwel via Marco Polo ofwel via Arabische Handelaren->Sicilie->rest van Italie.
Ik bedoel niet dat het Vaticaan zit te plotten, of te samenzweren. Ik bedoel dat het superioriteitsdenken van de katholieke kerk zich in de praktijk vertaalt naar ‘Italiaans’ en genoemde verboden.
Gaan we weer.
Spaghetti komt van de Albert Heijn niet uit China.
De spijker op zijn kop Abdel.
Volgens mij komt zo’n beetje alles uit de hoge hoed van Appie Hein.
Accuraar voorbeeld by the way. ook de Albert Hein doen aan “culinaire apartheid”. Of te wel, binnenkort is er alleen nog maar AH huismerk te koop!
Maar de Franse keuken is weer niet verboden. (Rare jongens, die Romeinen)
Ah Ok, Albert Heijn, die komt ook uit China, Zaandam is een myhthe, Noord Hollandse propaganda.
jack
Ik heb altijd een vermoeden gehad dat Appie Heijn uit China komt maar naar ik heb begrepen is dit concept ontwikkeld samen met Castro om het kapitalistisch systeem van binnenuit te ondergraven.
Nog meer gekke verboden uit Italie:
[i]”Rome mayor cracks down on skimpy clothing distracting motorists”[/i]
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/2977111/Rome-mayor-cracks-down-on-skimpy-clothing-distracting-motorists.html
Rare jongens, die Romeinen…
Abdelkarim….Ten eerste, wat kun je anders verwachten van een politicus? Ten tweede, in de jaren ’50 begon de culinaire invloed door de immigranten in NZ op menus te verschijnen en hoorde je vaak de opmerking, ” We don’t want that foreing muck.” of ” What is that foreign muck?” Je voelde je wel een beetje gekwetst maar nu dat die generatie bijna uitgestorven is kan ik waarnemen dat in het algemeen het NZ’se publiek buitenlands cuisine
zeer accepteerd. Het grootste struikelblok is altijd. ” Wat de boer niet kent wat de boer niet eet.” Ik hoop dat de gezegde zo is geschreven??
Mijn moeder toen zij in 1921 naar het voormalige Nederlands-Indie ging had voor 5 jaren moeite om rijst elke dag te eten. En Hollanders in NZ in het algemeen vermeden schapenvlees en pumpkin te eten. Met tijd veranderd de wereld, de mensen en zo ook het eten.
Smakelijk eten, cheers van Christchurch
Toch lekker, die Turkse pizza’s.
Maar in de winter niks beters dan een bord stampot met piepers uit de Groningse klei en een groot stuk varkensvlees dr bij!
Op zich vind ik het waarborgen van kook tradities van belang. Ik herinner mij nog een uitzending met de kok Jamie Oliver die in een bestelbus door Italië trekt en ontdekt dat daar zelfs per streek sterk verschillende opvattingen zijn hoe je een bepaald gerecht maakt. Uiteraard is iedere streek volledig overtuigd van het gelijk van de eigen kook cultuur. Dit is mooi en moet men vooral zo houden. Het is een cultuur die waarde heeft. Maar om daar wetten voor aan te nemen is belachelijk. Je moet er mooie kookprogramma’s over maken!
Voor de toeristen is dit geen rampzalige verandering. Die reizen kilometers, om van de italiaanse keuken te proeven.
Ik denk dat het erger is voor de inwoners zelf, die misschien een keer behoefte hebben aan wat anders…
Toch een rare invoering!
Albert Hein uit China = Albert Hing???
Wat vreselijk flauw dit zeg. Dieptepunt: filmpje met peuternede nep-Berlusconi.