Voorpagina Algemeen

Zo reageren Belgen op de dood van een islamitische landgenoot

Na de Nederlanders Sofian E. en Mourad M. is er nu ook een Belg (van Congolese afkomst) in Syrië gesneuveld. Sean Pidgeon (23) stierf afgelopen weekend tijdens een vuurgevecht, dat heeft zijn vriend Sami Djedou (23) telefonisch aan de moeder van Sean bevestigd. Racistisch België laat zich van zijn beste kant zien; op Facebook wordt de dood van de Belg uitbundig gevierd. Een greep uit de honderden reacties:

Tom Pepel Pepels (niet te verwarren met de Nederlandse Tom Pepels): ‘Apen die naar moslimlanden afreizen..’

Volgens Wynants Raf hoeven er nu tenminste geen gerechtskosten meer betaald te worden:

Dirk Olé stelt voor om de rest van de Belgische moslims via een hulplijn te deporteren:

Albert Paenen vraagt zich af of er genoeg maagden in de Hemel zijn:

De Pecker Jan stelt voor dat er nog duizenden mogen volgen én Patrick Scholiers is blij dat de staat een uitkering minder hoeft te verstrekken:

Hugo Dewilde etaleert zijn vreugde met een gezegde en Yoeri Lauwereins stelt dat autochtone Belgen worden gediscrimineerd met een minister als ‘inwijkeling’. Gelukkig ook nog mensen met verstand; Nathalie Domingo schaamt zich voor haar racistische landgenoten:

Dennis Janssens kan zijn geluk niet op: ‘Zelfs geen reiskosten!!’

Tot slot. Tariq Shadid analyseert het gedrag van zijn ex-zuiderburen en slaat de spijker op de kop:

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie