Voorpagina Algemeen

78 doden na ziekmelding brandweerlieden!

Nu ik je aandacht heb, even het volgende

Vrijheid van meningsuiting is heel mooi. Het maakt het mogelijk om in dit land te zeggen wat je vindt en daar kan je heel ver mee gaan. Maar ik heb toch zo mijn bedenkingen over de vage scenario’s waar Nederland zich in bevindt nu.

De brandweerlieden zijn het om de een of andere reden niet eens met hun CAO voorwaarden… en wat doen ze?… ze melden zich massaal ziek.

Nu is dit natuurlijk niet voorpagina nieuws (al is het wel een aantal keren op de voorpagina’s geweest), maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten. Je propt een stel moordlustige soldaatjes in een strak brandweerpakje met reflectie strepen, stopt ze in een auto met sirenes en geeft ze een slang aangesloten op een hogedrukkraan en voila: alle problemen schijnen opgelost te zijn.


Het leger komt de brandweerlieden te hulp

Maar stel je eens het volgende voor:

Stel morgen doe ik de keukendeur zo hard open dat mijn vader (jaja… emancipatie) tijdens het bakken van samosa’s opeens wat olie uit de pan op het vuur laat vallen en dat druppelt rond en voor ik het weet voelt het zo heet aan in de keuken.

Mijn vader doet zijn best om het vuur te blussen en ik, zo dapper als ik ben, ren als een gek naar de telefoon en bel de ambulance.

Centrale: Goooedenavond, centrale ambulance Den Haag, Mark Huizema tot uw dienst
Umar: Help… de keuken staat in brand.
C: Zo, das balen…. hoe erg is het
U: Euhm…. best erg denk ik. Het plafond in de keuken is al zwart en de saomsa’s zijn verbrand.
C: Oh, samosa’s… lekker. Maar goed, waar woon je?
U: Op de *********** nummer ***
C: Hmmm… das hier tien minuten vandaan zie ik in mijn systeem. Het probleem is dat de chauffeur er niet is, maar wacht even.
"Paaul!!! kan jij even naar een brandend huis rijden….. ja, ik heb me lunch al gehad… ja, het heeft haast denk ik… ok, ik geef het door"
Hij is over tien minuten klaar met pauze. Dan komt ie.
U: En wat doe ik tot die tijd?
C: Euhm…. rol de brandslang uit, draai de kraan open en….. nee, wacht. Dat is voor mij. Rol maar over de grond voorlopig. Tot zo, nog een fijne dag!